25 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Belan Spajiću: Mogli ste ukazati Vučeviću da Crnu Goru niko nije predao

Politika

Comments 3

Belan Spajiću: Mogli ste ukazati Vučeviću da Crnu Goru niko nije predao

Autor: Antena M

  • Viber

Lider Liberalne partije Vatroslav Belan obratio se predsjedniku Vlade Milojku Spajiću poručujući da apsolutno razumije da je novoizabranom predsjedniku Vlade susjedne Srbije Milošu Vučeviću morao uputiti čestitku povodom sastavljanja njegovog pro-putinovskog kabineta.

"Čestitku su brzo uputili i neki od najviših funkcionera EU, koja se valjda bori protiv ruskog uticaja na ZB i u Evropi, tako da je apsolutno logično da je uputimo i mi, i naravno, kako drugačije, iskažemo uvjerenje o zajedničkoj evropskoj perspektivi. Jer ko će snažnije zajednički raditi na toj perspektivi do recimo gdin. Aleksandar Vulin, gđa. Milica Đurđević Stamenkovski i gdin. Milan Knežević. U to vjeruju još uvijek aktuelni lideri EU, moramo i mi. Dakle, u tom dijelu se potpuno razumijemo", napisao je Belan.

Dodao je da je Vučeviću mogao naglasiti još jedan detalj.

"Ono što ste možda, ali samo možda mogli napisati u čestitki je jedan sitni, mali, stidljivi p.s. u kojem bi ukazali uvaženom premijeru Vlade Srbije da Crnu Goru niko nije predao, posebno ne neke bivše Vlade Srbije, jer Crna Gora nije bila niti će biti njihovo vlasništvo, i da smo spremni samo na toj osnovi graditi bilateralne bratske odnose.

Taj p.s. bi možda ukazao da štitite ugled, dostojanstvo i istoriju Crne Gore i da imate zericu hrabrosti i samopoštovanja kao njen premijer.

No dobro, jasno je zašto je jedan takav stidljivi p.s. izostao. Nije mudro stati na žulj onima koji su nam sastavili Vladu i drže nam je na okupu. Stoga se izvinjavam što grintam", zaključuje Belan. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Boka

Našem premijeru je Vučić gazda ne smije na gazdu, jad…

Mila K

Crnogorski premijer je poslao čestitku. Obični protokolarni pristojni postupak. Kad se pošalje odgovor na čestitku oko imenovanja, i to onoliko stupidnu kao što umije "brnabić u odijelu", tad treba sve ignorisati. Ti kso naši, a jbb Kuči, su neupoznati sa pristojnošću, ozbiljnošću, državništvom i hrabrom Crnom Gorom.

mr

Mogao je,, ali za to bi trebao da imaš m... makar kao u zeca!