23 °

max 27 ° / min 17 °

Nedjelja

16.06.

27° / 17°

Ponedjeljak

17.06.

29° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

32° / 21°

Četvrtak

20.06.

34° / 23°

Petak

21.06.

32° / 20°

Subota

22.06.

33° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filipović: Mandićem može biti razočaran samo PES koji vjeruje u njegovu promjenu

Politika

Comments 2

Filipović: Mandićem može biti razočaran samo PES koji vjeruje u njegovu promjenu

Autor: Antena M

  • Viber

Analitičar Ljubomir Filipović u izjavi za Antenu M ocjenjuje da je predsjednik Skupštine i Nove srpske demokratije Andrija Madić strano tijelo u državnom ustrojstvu i da se njegovim ponašanjem povodom Dana nezavisnosti mogao razočarati samo PES koji vjeruje u njegovu promjenu.

Filipović kaže da ne vidi ništa čudno u tome što Mandić nije čestitao Dan nezavisnosti građanima Crne Gore.

„U činjenici da predsjednik parlamenta nije čestitao Dan nezavisnosti ne treba da tražimo nešto neočekivano. Mislim da su se razočarali samo oni koji su vjerovali da se kod Mandića desila transformacija u koju nas ubjeđuje dio crnogorske javnosti, uključujući i predstavnike Pokreta Evropa sad koji su vidjeli transformaciju kod Mandića koju niko drugi nije vidio“, rekao je Filipović.

Sagovornik Antene M ističe da su Mandićevi trenutni postupci u kojima se predstavlja kao predstavnik Crne Gore mimikrija.

„Koliko god da su mu srcu prirasle fotelje i koliko god da racionalno razmišljaju, oni će jednostavno imati pritisak od svojih igrača i tog dijela javnog mnjenja, koji će rasti vremenom, jer očekivanja tog javnog mnjenja su da se sve, bukvalno sve, bez izuzetka instrukcije iz Beograde i Moskve ispoštuju i sprovode. Jedan od tih pritisaka je večeras okupljenje srpskih organizacija“, objašnjava Filipović.

Filipović navodi da se velikosrpski nacionalizam u Crnoj Gori normalizovao što može dovesti do skretanja Crne Gore sa evroatlanskog puta.

„Došli smo u situaciju da nam se ne samo Evropa sad, i ministri, bivši i sadašnji predsjednik i premijer predstavljaju kao umjerana verzija srpskog nacionalizma, nego smo došli u situaciju da nam i Andrija Mandić sada postaje umjerana verzija srpskog nacionalizma. Dakle, polovi velikosrpskog ekstremizma se pomjeraju značajno i mi smo došli u situaciju da velikosrpski nacionalizam, gori od onoga koji je bio devedesetih na vlasti u Crnoj Gori, normalizujemo. U takvoj situaciji Crna Gora dolazi u rizik da ne ispuni svoje obaveze prema EU“, kazao je Filipović.

Filipović zaključuje da ukoliko crnogorska parlamentarna većina želi da skrene za evropskog puta da bi to trebalo saopštiti građanima i na sljedećim izborima ponuditi takvu politiku a ne, kako kaže, sjedjeti na dvije stolice.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Dpero

Nijesu oni razocarani,nego vjesto manipulusu,isti su i DF i PES,Mandic i Spajic!!

Ante

Mislim da je pošteno od četničkog vojvode - na poziciji predsjednika CG skupštine što nije čestitao nacionalni CG praznik - jer je on ustvari borac za veliku Srbiju i u tom se kontekstu svojedobno borio protiv CG, tako da je ostao dosljedan sebi!