24 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za smjenu Kovačevića fale dva glasa; Muratović: Lopta u dvorištu Demokrata

Politika

Comments 4

Za smjenu Kovačevića fale dva glasa; Muratović: Lopta u dvorištu Demokrata

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Drago mi je da je Ura konačno smogla snage da odluči da uskrati povjerenje Marku Kovačeviću. Lopta je u dvorištu Demokrata. S obzirom na to da je predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, koji je iz Demokrata, osudio sramni govor Kovačevića na Grahovcu, sada treba da pokaže da je dosljedan svojim riječima i da njegova partija uskrati povjerenje Kovačeviću - kazao je za Pobjedu Boris Muratović, odbornik DPS-a.

Nikšićki odbor Ure donio je odluku da uskrati podršku predsjedniku opštine Nikšić Marku Kovačeviću, nakon što je, kako su saopštili, odbio da se javnosti Crne Gore izvini zbog riječi izgovorenih u obraćanju povodom obilježavanja godišnjice bitke na Grahovcu, kojima je nedvosmisleno diskriminisao ljude drugih nacionalnih i ideoloških opredjeljenja. Ura je to odlučila nakon što je u skupštinsku proceduru ušla inicijativa „Evropskog tima za Nikšić“ za razrješenje Kovačevića zbog izazivanja straha i nesigurnosti građana Nikšića zbog njegovog skandaloznog govora na Grahovcu, kada je zaprijetio da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.

Glas Ure neće biti dovoljan „Evropskom timu za Nikšić“ za smjenu Kovačevića, već im za to fale još dva glasa, odnosno podrška 21-og odbornika.

Muratović je kazao da je prijedlog za razrješenje Kovačevića „sada više usmjeren na njegove koalicione partnere, prije svih Uru i Demokrate“.

„Marko Kovačević i brojni predstavnici DF-a ranije su se u više navrata iskazali po nečemu što nije dobro i što na više načina ugrožava multikulturalni sklad i suživot u Nikšiću i Crnoj Gori, i udara na temelje onoga što je najveći benefit Crne Gore – građansko društvo. Tako da smo ovoga puta bukvalno prebacili loptu u njihovo dvorište i meni je drago da je Ura, iako smo ranije imali tri slične inicijative, konačno smogla snage da uskrati povjerenje Kovačeviću. Bolje ikad nego nikad“, kazao je Muratović.

Istakao je da je sada „lopta u dvorištu Demokrata“.

„Da li će to uraditi Demokrate, vidjećemo. Ima još vremena da o tome razmisle, posebno nakon što se Ura odlučila za ovaj korak“, kazao je Muratović.

Podsjetio je da, i nakon odluke Ure, još nema dovoljno odborničkih glasova za smjenu Kovačevića.

„Opozicija koja je i ranije bila na istom fonu ima 18 odbornika od 41, a sada sa Urom 19 glasova za smjenu Kovačevića. Za bilo kakvu većinu potrebna su još dva, odnosno ukupno 21 odbornik“, objasnio je Muratović.

Pema njegovim riječima, velika je nepoznanica što će se dešavati u narednim danima.

„Demokrate imaju još vremena da pokažu da se ne zalažu samo deklarativno za evropske i građanske tekovine koje pokušavaju svojim programom i pukom retorikom propagirati, već da i suštinski pokažu da su na strani građanske, evropske, multikulturalne i multinacionalne Crne Gore i da samim tim, po ugledu na Uru, uskrate povjerenje Marku Kovačeviću“, istakao je Muratović.

Prema njegovim riječima, sjednica je zakazana za 25. jun ali nijesu htjeli da traže izmjenu dnevnog reda, već posebnu sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o smjeni Kovačevića.

„Na ovoj sjednici biće 25 tačaka dnevnog reda i vjerovatno bi, kao i prethodna dva puta, oni pokušali tu tačku maći sa dnevnog reda. Nijesmo htjeli da to ostane u sjenci ovih 25 tačaka, već smo tražili sazivanje posebne sjednice. Predsjednik SO ima rok od 15 dana da sazove sjednicu, i on ističe 7. jula, onda ima još 15 dana da zakaže narednu sjednicu. Mislimo da je ovo nešto što je veoma bitno i da se glave neće ohladiti i zaboraviti na najgori istup do sada aktuelnog predsjednika, iako ih je imao mnogo i ranije. Želimo posebnu sjednicu da posvetimo ovom pitanju“, kazao je Muratović.

Rekao je da je „sramotna besjeda Kovačevića izazvala strah i paniku kod svih građana i građanki Nikšića, koji ne razmišljaju poput Kovačevića“.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Sve i da ga smijene u Nikšiću se ništa ne mijenja i neće se promijeniti, još od 90-tih, kada se kroz Nikšić pjevalo - evo braće koja smiju zaklati krme u džamiju ili od Mostara do Bileće krstiti će se i ko neće. Na tim pjesmama Marko danas pravi vlast u Nikšiću.

roki

Ne ocekujte nista od Demokrata. To su obicni beskicmenjaci.

Miro

@mr Da moram birati samo između DF i Demokrata (ne daj Bože!) izabrao bih neprijatelje CG koji to ne kriju i samim tim lakše se boriti protiv njih (DF), a ne ove zmije u njedrima (Demokrate), koji su po prijetvornosti gori i od URE, a to nije lako!