17 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pred izbore u HN: Izbrisano dvoje mrtvih iz biračkog spiska

Politika

Comments 0

Pred izbore u HN: Izbrisano dvoje mrtvih iz biračkog spiska

  • Viber
Iz biračkog spiska pred izbore u Herceg Novom, Ministarstvo unutrašnjih poslova je od raspisivanja izbrisalo dvije osobe za koje je utvrđeno da su preminule, piše Dan.

Iz MUP-a su tom listu saopštili da taj resor, u skladu sa obavezama definisanim Zakonom o biračkom spisku i Zakonom o izboru odbornika i poslanika, redovno sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti na ažuriranju i tačnosti podataka u biračkom spisku.

"Ističemo da je, od kada su raspisani lokalni izbori za odbornike u Herceg Novom, pojačan upravni nadzor nad radom Područne jedinice u toj opštini, nad zakonitošću upravnih akata, provjere tačnosti podataka u biračkom spisku, putem slučajnog uzorka kroz uvid u registar prebivališta, po zahtjevima za izdavanje lične karte i kroz uvid u registar rođenih. Brisanje umrlih lica iz biračkog spiska je aktivnost koja se sprovodi u kontinuitetu. U prethodnom periodu, ministarstvo je dodatnim i vanrednim angažovanjem vršilo provjere za kategoriju starijih lica u Herceg Novom i u Crnoj Gori. Utvrđen je određeni broj lica čiju smrt ovlašćeni subjekti nijesu prijavili. U kontaktu sa naslednicima preminulih uspješno je sproveden niz upravnih postupka. Ova lica su upisana registar umrlih i brisana iz biračkog spiska", saopšteno je iz MUP-a.

U Novom je upisano 24.950 građana sa pravom glasa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR