20 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pažin: Mandić samo želi da sebi obezbijedi povoljniji položaj okrivljenog

Politika

Comments 2

Pažin: Mandić samo želi da sebi obezbijedi povoljniji položaj okrivljenog

  • Viber
Pored prizemnih uvreda na račun ministra pravde i glavnog specijalnog tužioca da su „članovi kriminalne organizacije“, gospodin Andrija Mandić je javno u emisiji Replika RTCG, iznio i niz besmislica, tvrdnjom da je ministar pravde „sakrio crvenu međunarodnu potjernicu Interpola protiv Saše Sinđelića“, naveo je ministar pravde Zoran Pažin u saopštenju.

Ovom tvrdnjom, kako tvrdi Pažin, Mandić je iskazao elementarno neznanje o tome šta je međunarodna potjerica Interpola i ko i kako po istoj postupa, ''ili pak namjera da dezinformiše javnost, kako bi obezbijedio za sebe što povoljniji položaj okrivljenog u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega.''

Sama činjenica da je međunarodna potjernica Interpola raspisana ukazuje da se nalazi u centralnoj bazi Interpola i dostupna je svim državama članicama Interpola, pa i Crnoj Gori i ne može je niko sakriti, poručuje ministar.

''Da je gospodin Andrija Mandić htio da pokaže da je pismen, pažljivo bi pročitao saopštenje Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, na koje se poziva, u kojem eksplicitno stoji da od Crne Gore nijesu zatražili izručenje Saše Sinđelića, navodeći i razloge za to'', navodi se u Pažinovom saopštenju.

''Da izjava gospodina Andrije Mandića nije sračunata na izbjegavanje sopstvene krivične odgovornosti, prilikom javnog iznošenja stavova, uvažio bi činjenicu da Ministarstvo pravde ne lišava slobode bilo koga, niti je ikad to radilo u svojoj dugoj istoriji, iz prostog razloga jer za to nije nadležno. Kada se stvore uslovi za izručenje nekog lica drugoj državi, prije Ministarstva pravde se izjašnjava nadležni sud, koji zauzima stav o tome da li su ispunjeni uslovi za izručenje. Tek nakon toga ministar pravde donosi odluku o tome da li će to lice biti izručeno drugoj državi, koja prije čitave opisane procedure, na nauk gospodinu Andriji Mandiću, mora to i zatražiti od Crne Gore''-zaključeno je u saopštenju koje potpisuje ministar pravde.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Liberal

Suština priče je da Mandić pokušava da se Sinđelić izruči Hrvatskoj. Ključni svjedok protiv njega. Njemu ne smeta što su Širokov i Popov, takođe, na Interpolovoj potjenici po zahtjevu Crne Gore. Do sada se o tome ne oglasi. Što ne traži od Putina da ih izruči Crnoj Gori. ne da neće, nego moli Putina da ih ne izručuje. Bliža mu je čak Hrvatska( a zna se njego stav o njoj) nego Crna Gora. Pored toga, viđe se sa Vučićem osam puta, do sada. Što ga ne zamoli da izruči Ristića i Bogićevića!!!???

Tesla

Konacno da neko ovim papagajima iz DF-a "strucno odgovori". Mozda ih vrijedjam sa ovim "papagajima" ali nijesam mogao vise da izdrzim je slusamo vec pola godine istu glupu pricu koja se ni na cemu ne zasniva a sve se svodi na to da pokusavaju sebi da spasu g...cu. Dosta je vise !!!!