13 °

max 24 ° / min 13 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 13°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković uskoro ocjenjuje rad ministara

Politika

Comments 0

Marković uskoro ocjenjuje rad ministara

  • Viber
Premijer Duško Marković uskoro bi trebalo da ocijeni učinak ministara kroz razmatranje izvještaja o realizaciji programa Vlade za prvi kvartal ove godine (januar, februar, mart), saopšteno je iz Vladine službi za odnose sa javnošću.

Vijesti pišu da iako su se pojedini članovi vlade rijetko pojavljivali u javnosti čak i u protokolarnim prilikama, odnosno u krajnjem se ne vidi njihov konkretan rezultat rada “iza kulisa”, u Markovićevom kabinetu tvrde da je premijer zadovoljan radom i posvećenošću ministara.

Oni ističu da se angažman članova vlade ne može ocjenjivati kroz medijske nastupe.

“Rad članova Vlade prati se na dnevnoj i na sedmičnoj osnovi i to kroz njihovu aktivnost u radnim tijelima Vlade i na sjednicama Vlade. Rad i rezultati svakako imaju primat nad prisustvom u medijima. Kako je i kvartal upravo završen Vladi predostoji razmatranje Izvještaja o realizaciji Programa rada Vlade za prvi kvartal 2017. što će biti prilika da učinak po tom osnovu bude i kvantifikovan“, navode u vladinoj službi za odnose sa javnošću.

Nakon što je u skupštini, krajem novembra, izabrana nova vlada, Marković je ministrima dao rok od godinu da se dokažu rezultatima u svojim resorima, navodeći da će u protivnom biti zamijenjeni. Slično je ponovio i predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović na Savjetu za praćenje programa stranke, koji je svom zamjeniku poručio da bi trebalo smijeniti sve one koji na bilo koji način ometaju razvoj biznisa.

Iako je na prvim sjednicama novim ministrima savjetovao da se ne pojavljuju u medijima dok ne budu imali konkretne rezultate, sudeći po izvještajima na vladinom sajtu, neki članovi Markovićevog kabineta ne mogu se pohvaliti pretjeranim aktivnostima za preko četiri mjeseca angažmana, dodaju Vijesti.

Među njima, kako navodi taj list, prednjači potpredsjednik Vlade Rafet Husović koji, sudeći po sajtu vlade, od izbora na tu funkciju nije imao nijedan sastanak. Dok su se njegove kolege potpredsjednici Milutin Simović i Zoran Pažin inicirali razne odluke, pojavljivali na brojnim konferencijama i imali radne obaveze u inostranstvu, posljednja vijest objavljena na Husovićevoj internet prezentaciji je da je izabrana vlada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR