12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulić: "Rasprava o NATO-u može riješiti političku krizu"

Politika

Comments 0

Sekulić: "Rasprava o NATO-u može riješiti političku krizu"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Rasprava u parlamentu o članstvu Crne Gore u NATO će pomoći da se riješi pitanje bojkota od opozicionih partija, jer će tema biti dovoljno inspirativna za sve stranke iz opozicije, smatra poslanik Demokratske partije socijalista, Predrag Sekulić.

On je kazao da ne vjeruje da bilo šta od onoga što se dešava na političkoj sceni u Crnoj Gori može na bilo koji način uticati na članstvo države u Alijansi.

“Naprotiv. Mišljenja sam da će upravo rasprava u parlamentu na ovu temu pomoći da se riješi pitanje bojkota od opozicionih partija. Vjerujem da će ova tema biti dovoljno inspirativna sa sve kolege iz opozicije - i one koji podržavaju članstvo Crne Gore u NATO, i one koji su protiv, da se vrate u parlament”, rekao je Sekulić agenciji MINA.

On je, upitan da li očekuje da politički akteri budu posvećeni procesu EU integracija, kazao da vjeruje da i građani prepoznaju da lideri dijela opozicionih partija nijesu iskreni kada govore o pristupanju Crne Gore EU.

“To su, prije svega, one partije koje svoju politiku vode suprotno osnovnim principima na kojima počiva sama ideja ujedinjene Evrope, ali i suprotno od osnovnih demokratskih principa - od nepriznavanja rezultata referenduma i izbora do odnosa prema državnim simbolima i samoj državi čiji su građani”, naveo je Sekulić.

On, kako je rekao, očekuje da će se u procesu političkog i demokratskog sazrijevanja to promijeniti ili, ukoliko se ne promijeni, da će te partije dodatno gubiti na svojoj političkoj težini.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR