26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Država i privreda na istom zadatku

Politika

Comments 0

Država i privreda na istom zadatku

  • Viber
Država i privreda na istom zadatku, saopšteno je nakon sastanka nacionalnog koordinatora Dragana Pejanovića sa predsjednikom Privredne komore Crne Gore Velimirom Mijuškovićem.

"Sagovornici su razmijenili mišljenje o dinamici ratifikacije Pristupnog protokola od strane država članica NATO i saglasili se da će finalizacija procedure biti pozitivan signal cijelom Regionu u cilju očuvanja stabilnosti i stvaranja uslova za veći priliv stranih direktnih investicija", saopšteno je iz Vlade.

Pejanović je zadovoljan saradnjom Privredne komore Crne Gore i Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO, istakavši da je Privredna komora strateški partner Vlade u ostvarivanju zajedničkih interesa. Pejanović je saopštio da će Komunikacioni tim nastaviti sa realizacijom aktivnosti na planu informisanja privrednika o koristima članstva Crne Gore u NATO, te na taj način doprinijeti unaprjeđenju dijaloga u ovoj oblasti.

On je ocijenio da su očekivanja vezana za poboljšanje ekonomskih prilika od članstva u NATO opravdana, što potvrđuju iskustva zemalja, čiji makroekonomski indikatori ukazuju na izuzetno pozitivne trendove koji su uslijedili nakon pristupanja Alijansi.

Mijušković je, kako je saopšteno, zadovoljan nastavkom saradnje i sastankom sa nacionalnim koordinatorom Pejanovićem. On je istakao da je spremnost Privredne komore da svim članovima i javnosti ponudi platformu za objektivan i, na realnim osnovama, utemeljen dijalog o važnim društvenim pitanjima, koje imaju implikaciju na crnogorsku ekonomiju.

„U prethodnom periodu puna pažnja je bila posvećena, upravo informisanju privrednika o NATO kodu i prednostima koje on nudi, kao i o procesu učešća na tenderima NATO Agencija, za šta je crnogorska privreda pokazala veliko interesovanje. Iako se najviše govori o političkom i bezbjednosnom aspektu članstva države u NATO-u, ne smije se zaboraviti ni uticaj na ekonomiju. Upravo zbog toga, Privredna komora je, kao važan zadatak, prepoznala pružanje objektivnih i cjelovitih informacija na ovu temu, svojim članicama”, kazao je MIjušković.

Na sastanku je dogovoreno da zajedničke aktivnosti koje će u fokusu imati temu “NATO i ekonomija”, budu detaljno razrađene do kraja januara, a početak realizacije već narednog mjeseca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR