18 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Znate li šta drugi misle o vama kad vrtite kosu, dodirujete prstenje ili tapkate prstima?

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Znate li šta drugi misle o vama kad vrtite kosu, dodirujete prstenje ili tapkate prstima?

Autor: Antena M

  • Viber

Ne primjećujemo uvijek što radimo sa svojim nogama, rukama ili izrazom lica dok su drugi ljudi oko nas. Možda nam nije ni na kraj pameti da su te stvari važne, ali govor tijela može mnogo reći o vašoj ličnosti i osjećanjima.

I to bi vam moglo pomoći da ostavite dobar utisak i dobijete posao iz snova! Stručnjaci za govor tijela otkrivaju pet navika kojih se svako treba osloboditi. Provjerite jeste li među njima:

Krštenje nogu ili ruku

Krštenje nogu ili ruku dok sjedite je sasvim prirodno ali ako razgovarate sa nekim, možete ostaviti utisak da ste "aktivirali" odbrambeni mehanizam. To može poslati poruku da niste spremni komunicirati s drugom osobom, čuti što ona ima reći ili da se osjećate neprijatno u njenom prisustvu. Ako vam ruke i noge nisu prekrštene, a šake su vidljive, izgledaćete pouzdanije.

Vrpoljite se

Bilo da je to navika koju imate oduvijek ili samo u stresnim situacijama, prestanite da se vrpoljite. Ako vrtite kosu, dodirujete prstenje, tapkate prstima i stopalima ili stalno provjeravate sat tokom razgovora ili važnog sastanka, možete odati utisak da vam je dosadno i da biste radije bili negdje drugo.

Trljanje vrata može biti navika kojom pokušavate ublažiti stres ili možda to radite samo da biste ublažili napetost, čak i ako vas ništa ne uznemirava. U svakom slučaju, budite svjesni što radite sa svojim rukama i pokušajte izbjeći ovo što je više moguće. U suprotnom možete stvoriti utisak da vam uopće nije prijatno.

Ne pružate kontakt očima

Izbjegavanje kontakta očima može pokazati da vam nedostaje samopouzdanje ili da vam se neko ne sviđa, a možda čak i ste osoba od nepovjerenja, piše Večernji. S druge strane, intenzivno gledanje pravo u oči druge osobe, takođe može izazvati neprijatno osjećanje. Umjesto toga, pridržavajte se kontakta očima u umjerenoj mjeri.

Previše ste mirni

Ako ste previše smireni, možete izgledati da niste zainteresirani da razgovarate sa drugom osobom i čuti što ona ima za reći. To odaje utisak ukočenosti. Pokušajte pokazati istinski entuzijazam svojim izrazima lica i pokušajte imati iste geste druge osobe, a da ne budete previše očigledni. Ovo vam može pomoći da ostavite pozitivniji utisak.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR