24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kome je kraljica ostavila više novca, Vilijamu ili Hariju

Izvor: EPA EFE

Mozaik

Comments 0

Kome je kraljica ostavila više novca, Vilijamu ili Hariju

Autor: Antena M

  • Viber

Kraljevska porodica prošle nedjelje odala je počast Kraljici majci, na 22. godišnjicu njene smrti. Kako pišu engleski mediji, kraljica je bila veoma bliska sa svojim unucima i praunucima i razmišljala je o njihovoj finansijskoj budućnosti mnogo prije nego što je umrla. Evo koji je bio plan Kraljice majke i zašto je princ Hari dobio najviše novca.

Kako piše britanski Miror, priča se da je veliku količinu svog novca uložila u fond za sve svoje praunuke. Međutim, princ Hari je dobio više od svog brata Vilijama od Kraljice majke, i to iz važnog razloga. Kada je kraljica umrla u 101. godini, princ Vilijam i Hari su dobili 14 miliona funti da podijele, ali Hari je dobio više. Razlog za ovo neslaganje u raspodjeli nasljedstva je prosta politika kojom se vodi kraljevska porodica i kako novac funkcioniše u istoj, prenosi nova.rs.

Kada je kraljica Elizabeta umrla, Vilijam je postao princ od Velsa i novi prestolonasljednik. To znači da će dobiti Kornvol, privatno imanje koje plaća javne, dobrotvorne i privatne aktivnosti prestolonasljednika.

Hari neće dobiti ništa od ovoga, jer je Vilijam stariji sin. Novac, zajedno sa onim što je nasledio od svoje majke, princeze Dajane, pomogao mu je da započne novi život u Sjedinjenim Američkim Državama sa svojom suprugom Megan Markl nakon što su napustili kraljevsku porodicu 2020. godine. Par je, kako mediji prenose, sada mnogo srećniji, jer živi u toplijim krajevima sa svoje dvoje djece, sinom Arčijem i ćerkom Lilibet.

Dajana je svojim sinovima ostavila 12.966.022 funti, što je nakon smrti smanjeno na 8.502.330 funti. Međutim, investicije koje su nadgledali kraljevski savjetnici doveli su do toga da je taj iznos tokom godina porastao na više od 20 miliona funti. I princ Hari i princ Vilijam mogli su da pristupe tim fondovima kada su napunili 20 godina.

Nakon smrti Kraljice majke, Bakingemska palata je otkrila neke detalje o kraljičinom testamentu nakon što je otišla na Visoki sud kako bi pokušala da zadrži tajnu. Njeno imanje je u to vrijeme procijenjeno na između 50 i 70 miliona funti i preneto je na njenu ćerku kraljicu Elizabetu II.
Mnogi predmeti iz kraljičine privatne umjetničke kolekcije predati su kraljevskoj kolekciji i izloženi su u Bakingemskoj palati.

U saopštenju koje je tada objavljeno navedeno je: „Kraljica Elizabeta, Kraljica majka je zavještala svoju cjelokupnu imovinu (koja se uglavnom sastoji od sadržaja njenih kuća) kraljici. U svom testamentu zamolila je kraljicu da ostavi određena zavještanja članovima svog osoblja, a ta zavještanja će biti podložna porezu na nasljedstvo. Kraljica je odlučila da se najvažnije slike i umjetnička djela kraljice Elizabete prenesu u Kraljevsku kolekciju“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR