Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Novi udar na privatnost: Vi koristite Facebook, a vaš iPhone snima…

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Novi udar na privatnost: Vi koristite Facebook, a vaš iPhone snima… Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Kada je Facebook u pitanju, gotovo da nema dana da se ne otkrije neki novi problem sa privatnošću. Ovog puta, na redu su korisnici aplikacije za iOS operativni sistem.

Već nekoliko dana korisnici iPhonea prijavljuju postojanje novog problema sa Facebook aplikacijom, koja uključuje kameru telefona bez njihovog odobrenja.

Ta tema je postala viralna na društvenim mrežama, nakon što je korisnik Džošua Medoks objavio postojanje baga na Twitteru, i dokumentovao ga video snimkom.

Bag aktivira kameru kada korisnik iz Facebook aplikacije otvori fotografiju ili video preko cijelog ekrana (fullscreen).

Nakon zatvaranja videa ili fotografije, ili njihovog sklanjanja u stranu, Facebook interfejs nestaje sa ekrana dok na njemu ostaje prikaz sa kamere.

Greška se pojavila u posljednjoj verziji Facebook aplikacije (246), instaliranoj na posljednju verziju iOS-a (13.2.2) na iPhone-u 6S. Isti bag je potom primijećen na više različitih verzija iPhone-a, piše Mashable.

Izgleda, međutim, da se bag ne javlja kod starije, 12-te verzije, operativnog sistema. Sajt TheNextWeb navodi da se greška ne javlja ni kod iOS-a 13.1.

A dok Facebook ne izbaci "zakrpu", korisnicima ostaje pitanje:

Da li bag aktivira kameru odmah po otvaranju Facebook-a, pa ona radi sve vrijeme korišćenja aplikacije ili se kamera aktivira prilikom "prelaska" između dva različita prikaza na ekranu?

Ostavi komentar

0/300