12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Samsung Electronics predstavio povezani stil života i novu liniju ugradnih uređaja

Tehnologija

Comments 0

Samsung Electronics predstavio povezani stil života i novu liniju ugradnih uređaja

Izvor: Sponzorisan tekst

Autor: Antena M

  • Viber

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je svoje nove vrhunske kuhinje i životni stil kao dio kontinuirane borbe za povezani kućni život na sajmu EuroCucina 2024. Događaj koji je održan u Milanu jedan je od najvećih međunarodnih kuhinjskih događaja i trajao je od 16. do 21. aprila na Rho Fiera Milano. Samsung je iskoristio događaj da pokaže kako će povezanost između više uređaja — kao i inovativne opcije novih ugrađenih proizvoda — promijeniti svakodnevni život u domu.

„Raduje me što mogu pokazati učesnicima što smo stvorili na EuroCucini, nakon globalnog predstavljanja 'Dobro došli u BESPOKE AI' prije dvije sedmice,” rekao je Moohyung Lee, EVP i rukovodilac tima za korisničko iskustvo, sektora Digital Appliances (DA) u Samsung Electronics. „Vjerujemo da će povezanost između uređaja podići živote korisnika na novi nivo. Štoviše, takođe želimo da kupci pronađu različite opcije novih ugrađenih proizvoda koje će im pomoći u svakodnevnom životu. Nadam se da će posjetioci na štandu uživati u ovim novim promjenama koje Samsung donosi u EuroCucinu.“

Samsungov štand na EuroCucini pozvao je posjetioce u glavne zone koje su se sastojale od Bespoke AI[1] i Premium Built-in Kitchen. Posebno u zoni Premium Kitchen, Samsung je predstavio tri nova ugradna proizvoda koji odgovaraju evropskom stilu života i prepuni su novih inovativnih opcija.

Proširenje povezivosti preko uređaja

Putovanje Samsungovim paviljonom počelo je Bespoke AI[2] zonom, koja pokazuje proširenje povezivosti uređaja[3]. Uključila je iskustvo umreženosti, koje ne postoji samo u kuhinji, već i u ostatku doma, pomažući da život korisnika bude jednostavan i intuitivan, uz uveliko smanjenom potrebom navođenja od strane korisnika.

Samsung ističe poboljšano korisničko iskustvo korištenjem više ekrana. Ključne sastavnice umreženog doma su AI Family Hub™[4] i AI Home[5] ― a sedam-inčni ekran ugrađen u Bespoke AI Laundry Combo™ mašinu za pranje i sušenje veša, kao i u Anyplace Induction indukcijsku ploču. Korisnici mogu, korištenjem ugrađenih ekrana, da dobiju korisne informacije o samom uređaju ili dobiju telefonski poziv direktno na Bespoke AI Laundry Combo™ dok peru odjeću. Ali najvažniji dio je da ekrani omogućavaju uređajima da se povežu s drugim uređajima i upravljaju njima, dopuštajući korisnicima da uživaju u većoj pogodnosti kroz ekosistem SmartThings.

Na primjer, imaju SmartThings 3D Map View, trodimenzionalnu perspektivu doma koja locira povezane Samsung uređaje u cijeloj kući. Pojednostavljuje radnje poput isključivanja povezanih uređaja i provjere njihove potrošnje energije.

U zoni su spremani i razni scenariji stvarnog života. U određenom načinu rada kao što je SmartThings Energy Away način rada, SmartThings automatski isključuje odabrane, određene uređaje i uređaje kada su korisnici izvan kuće. Štaviše, takođe predstavlja rješenja za uštedu energije temeljena na SmartThings Energy. Uz Optimal Charging, robot usisavač puni samo do 60% tokom sati najveće potrošnje, dok Optimal Scheduling automatski raspoređuje ciklus mašine za pranje posuđa tokom sati izvan najveće potrošnje.

Korištenjem Calm Onboarding opcije, Samsung od samog početka omogućuje bolje korisničko iskustvo i istraživanje SmartThings ekosistema. Kada kupci kupe proizvod koristeći svoj Samsung račun, SmartThings prati gdje je dostava i automatski se povezuje s njima, bez potrebe korisnika da ih instaliraju „pješke“ u svoj dom. Svakako treba naglasiti da sigurnost umreženih uređaja nadzire i višestruko nagrađivana Samsung Knox platforma.

Ugradni kućni aparati za različite stilove života

Na evropskom tržištu, Samsung je dodatno ojačao svoju poziciju brenda lansiranjem ugradnih modela uključujući frižidere, mašine za pranje posuđa, indukcijske ploče za kuvanje i rerne, kao i uvođenjem inovativnih opcija kao što je AI Pro Cooking. U Premium Built-in Kitchen zoni, Samsung je predstavio tri nova proizvoda koji će osigurati prisutnost njegovog brenda na tržištu ugradbenih kuhinja. Imaju mogućnosti primjene vještačke inteligencije i nadograđenu funkcionalnost te potrošačima pružaju veliku fleksibilnost pri konfigurisanju njihovih ugradnih kuhinja.

Za početak, široki ugradni frižider sa zamrzivačem u donjem dijelu, oznake BRB6500D, prvi je široki model u Samsung portfoliju ugradnih frižidera. Zahvaljujući Wi-Fi kompatibilnosti, korisnici mogu smanjiti utrošak električne energije do 10%[6], koristeći opciju SmartThings AI Energy Mode.[7] Korisnici takođe mogu pratiti utrošak energije i procijeniti iznos mjesečnog računa. Ako račun premaši unaprijed postavljen iznos, način rada za uštedu energije može pomoći korisnicima da uštede energiju[8], promjenom brzine kompresora i učestalosti ciklusa odmrzavanja. Što se tiče održavanja svježine hrane, sistem Twin Cooling™ osigurava da hrana duže ostane svježa, mijenjanjem temperature i vlažnosti u frižideru i zamrzivaču pomoću nezavisnih isparivača i ventilatora.

Nova je i Anyplace Induction, indukcijska ploča koja je ranije prikazana na globalnom događaju 'Welcome to BESPOKE AI'. Kao što i sam naziv kaže, Anyplace Induction omogućuje korisnicima fleksibilno kuvanje bilo gdje na ploči za kuvanje. Ova fleksibilnost je omogućena pomoću 22 pravougaone ploče za opsežno pokrivanje ploče za kuvanje. Smanjuje „mrtve zone“ i stoga čini veću površinu za kuvanje od uobičajene Samsung indukcijske ploče za kuvanje s četiri kruga[9]. Nadalje, Intelligent Pan Detection pomaže korisnicima da postave lonce i tiganje gdje žele.

Indukcija koristi 76 senzora za inteligentno prepoznavanje lonaca i tiganja i prikaz njihovih lokacija na početnom ekranu. To korisnicima omogućava odabir područja kuvanja i postavljanje temperatura u zavisnosti o tome šta kuvaju. Osim ovih funkcija, Anyplace Induction takođe uključuje opcije kao što je staklo protiv ogrebotina, koje ima izuzetan nivo čvrstoće od 8 prema Mohsovoj skali[10]. S ovim nivoom čvrstoće manja je vjerovatnoća da će na površini ostati tragovi kada korisnici pomjeraju posuđe ili je čiste, što pločču čini dugotrajnom i lakšom za održavanje. Očekuje se da će proizvod biti dostupan u Evropi u drugoj polovini 2024.

Samsung nova energetski učinkovita mašina za pranje posuđa[11] koja je takođe bila izložena na EuroCucina 2024., najnoviji je model koji donosi visoku energetsku učinkovitost u pranju posuđa. Dolazeći s A/B energetskim oznakama[12], mašina za pranje posuđa ima WaterJet Clean™ sistem, koji pruža intenzivno čišćenje iz svakog ugla, čime se poboljšava energetska učinkovitost. Radi uz nivo buke od samo 41 dB kada se koristi program Extra Silence[13].

Štoviše, putem povezivosti SmartThings korisnici mogu uštedjeti dodatnu energiju u stvarnom životu. SmartThings AI Energy[14] način rada proaktivno prati svoju potrošnju energije i predviđa njenu stalnu upotrebu. Korisnici mogu uključiti način rada za uštedu energije ako se čini da mjesečni račun za struju premašuje njihov cilj.

Tada mašina za pranje posuđa koristi do 23% manje energije s programom Pots & Pans[15], smanjujući temperaturu glavnog pranja i vrućeg ispiranja, dok produžuje vrijeme ciklusa. Na kraju, Kitchen Fit™ klizna vrata[16] osiguravaju da se perilica posuđa skladno uklopi u moderne kuhinje. Zahvaljujući kliznoj šarci, vrata se mogu u potpunosti otvoriti bez rezanja podnožja ispod, što znači da se donja linija vrata neprimjetno nastavlja na vrata kuhinjskih ormarića.

Kvalitet i saradnja sada i u budućnosti

Samsung nastoji da zadrži kvalitet proizvoda i osigura bolje rezultate. Stoga razvija tehnologije kako bi ovu predanost unijela u opcije proizvoda kao što su AI Ecobubble™[17], koji smanjuje potrošnju energije mašine za pranje odjeće[18], te Less Microfiber™ Filter and Cycle, smanjujući emisije mikroplastike u vodi ispuštenoj iz mašine za pranje veša.[19]

Kao dio svojih neprestanih nastojanja, Samsung je predstavio svoje najnovije napore posjetiocima na sajmu EuroCucina 2024. Kopanija se posebno usresrijedila na saradnju koja koristi SmartThings Energy. Samsung je aktivno učestvovao u projektima čiji je cilj na kraju da stvori Net Zero Home. SmartThings Energy integriše ove projekte kako bi osigurao neprestanu kontrolu i praćenje potrošnje energije u domu. Takođe se može sinhronizovati s programom kao što je Demand Response (DR)[20], automatskim podešavanjem načina rada povezanih uređaja kada se aktivira DR događaj. Samsung je predan širenju svoje saradnje širom svijeta kako bi pomogao korisnicima da napreduju na putu prema energetski učinkovitom načinu života.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, uređaja za domaćinstvo, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju s partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR