16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandarić prodaje sve i bježi iz Slovenije

Fudbal

Comments 0

Mandarić prodaje sve i bježi iz Slovenije

Izvor: Mozzartsport

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ljubav između Milana Mandarića i Slovenije je, sve se čini, gotova. Čuveni američko-srpski biznismen, koji je tamo vlasnik nekoliko značajnih nekretnina, kao i najpopularnijeg fudbalskog kluba, Olimpije "pakuje prnje".

Nekadašnji vlasnik Portsmuta, Lester sitija, Šefild venzdeja, Nice i Šarlroa je očigledno pred odlaskom iz republike sa "sunčane strane Alpa" u kojoj u posljednje vrijeme provodi sve manje vremena, a sve je češće u svom domu u SAD.

Zmajčeke je kupio 2015. za samo četiri miliona eura i nakon nekolio relativno uspješnih sezona, uglavnom u domaćoj ligi i kupu gdje su osvajali pehare, riješio da odustane. Kap koja je prelila čašu bilo je novo ispadanje njegovog kluba iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Prodajem sve što imam u Sloveniji!", rekao je za ljubljansko "Delo" Mandarić, "To bi trebalo da služi za finansiranje kluba do kraja godine".

Kako tamošnji mediji tvrde on u Ljubljani prodaje jednu zgradu, a u Kopru zemljište što bi trebalo da mu donese nekoliko miliona eura. Dio tih para će služiti za finansiranje i konsolidaciju kluba pribe nego što ga utopi. Po mogućstvu do kraja godine.

Kako sam Mandarić tvrdi, on je do sada u Olimpiju uložio navodno 15 miliona eura, ali nije uspio da je u potpunosti da ga podigne, pošto njegovi štićenici nisu pružli uspjeh kakav je očekivao, naročito u kontinentalnim takmičenjima. Olimpija, koju izdržava iz svog džepa, svakog mjeseca mu uzme oko pola miliona eura, a klub u svakom trenutku može da doživi fiansijski kolaps zbog dugovanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR