Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mandarić prodaje sve i bježi iz Slovenije

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Mozzartsport

Mandarić prodaje sve i bježi iz Slovenije

Ljubav između Milana Mandarića i Slovenije je, sve se čini, gotova. Čuveni američko-srpski biznismen, koji je tamo vlasnik nekoliko značajnih nekretnina, kao i najpopularnijeg fudbalskog kluba, Olimpije "pakuje prnje".

Nekadašnji vlasnik Portsmuta, Lester sitija, Šefild venzdeja, Nice i Šarlroa je očigledno pred odlaskom iz republike sa "sunčane strane Alpa" u kojoj u posljednje vrijeme provodi sve manje vremena, a sve je češće u svom domu u SAD.

Zmajčeke je kupio 2015. za samo četiri miliona eura i nakon nekolio relativno uspješnih sezona, uglavnom u domaćoj ligi i kupu gdje su osvajali pehare, riješio da odustane. Kap koja je prelila čašu bilo je novo ispadanje njegovog kluba iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Prodajem sve što imam u Sloveniji!", rekao je za ljubljansko "Delo" Mandarić, "To bi trebalo da služi za finansiranje kluba do kraja godine".

Kako tamošnji mediji tvrde on u Ljubljani prodaje jednu zgradu, a u Kopru zemljište što bi trebalo da mu donese nekoliko miliona eura. Dio tih para će služiti za finansiranje i konsolidaciju kluba pribe nego što ga utopi. Po mogućstvu do kraja godine.

Kako sam Mandarić tvrdi, on je do sada u Olimpiju uložio navodno 15 miliona eura, ali nije uspio da je u potpunosti da ga podigne, pošto njegovi štićenici nisu pružli uspjeh kakav je očekivao, naročito u kontinentalnim takmičenjima. Olimpija, koju izdržava iz svog džepa, svakog mjeseca mu uzme oko pola miliona eura, a klub u svakom trenutku može da doživi fiansijski kolaps zbog dugovanja.

Ostavi komentar

0/300