Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Korijere delo sport" šokirao javnost kontroverznom naslovnicom

| Postavio/la: Bojan Šuković

"Korijere delo sport" šokirao javnost kontroverznom naslovnicom

Italijanski "Korijere delo sport" šokirao je javnost kontroverznom naslovnicom na kojoj je uz tekst "Crni petak" stajala slika Romelua Lukakua i Krisa Smolinga.

Roma je navela da je taj naslov "užasan".

"Namjera novinskog teksta zapravo je bila pozitivna. Ali, naslov je potpuno zasijenio poruku protiv rasizma u priči", rekao je zvaničnik Rome Pol Rodžers, prenijeli su britanski mediji.

Inter je na svom Tviter profilu naveo:

"Fudbal je strast, kultura, bratstvo. Mi smo i uvijek ćemo biti protiv bilo kakvog oblika diskriminacije".

Fudbalski klub Milan saopštio je da je "neprihvatljivo vidjeti takvo neznanje o rasizmu", dok je Lukakuov agent Federiko Pastorleo, koji je Italijan, rekao da je bio "zaista posramljen" zbog takvog naslova.

"Kao agenti, pokušavamo da zaštitimo naše klijente od ovog velikog problema ; (rasizam), pošto to nije samo u novinama, već problem koji možete da udahnete na stadionu, na društvenim mrežama, na ulici. Sigurno je da (Lukaku) nije srećan zbog toga, ali je dovoljno jak da se sa tim suoči", rekao je on.

Korijere delo Sport je u komentaru na veb stranici naveo da nije postojala namjera da se neko vrijeđa na rasnoj osnovi i kritikovao je "povremene moraliste".

"Bijeli, crni, žuti. Negirati svake razlike je tipična velika greška rasizma antirasizma. 'Black friday', za one koji to žele da shvate, je bio način da se slavi različitost. Ako to ne razumijete, to je zato što ne možete ili ne želite da razumijete", navodi se u uvodniku na sajtu lista.

To je posljednja u nizu kontroverzi ove sezone u Seriji A, u kojoj je mnogo incidenata na rasnoj osnovi.

Ostavi komentar

0/300