10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Narod se uželio sporta: Svjesni smo šta znači titula, kako nama tako i Podgorici

Fudbal

Comments 0

Narod se uželio sporta: Svjesni smo šta znači titula, kako nama tako i Podgorici

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nakon skoro tri mjeseca pauze, izazvane pandemijom koronavirusa, na terenima širom Crne Gore zaoktrljaće se fudbalska lopta. Sa nestrpljenjem se čekao nastavak Prve fudbalske lige, a prve mečeve, to jest duele 24. kola gledaćemo ove subote. Ubjedljivo prvo mjesto rezervisano je za Budućnost. Kapiten Draško Božović za Antenu M je istakao da su sa nestrpljenjem čekali nastavak šampionata.

"Nama sportistima je pauza zbog koronavirusa teško pala, jer smo navikli da smo stalno na terenu, da treniramo. Srećni smo zbog nastavka prvenstva. Nije bilo puno vremena za pripreme, ali kako nama, tako i ostalim ekipama. Period od tri neđelje smo iskoristili na najbolji mogući način, da se dobro pripremimo za nastavak sezone. I tokom pauze smo dobijali programe treninga od kondicionog trenera. Trenirali smo kućama, parkovima, kako se ko snalazio. Sada smo imali otežavajuću okolnost jer šef stručnog štaba je iz Srbije, i morao je da bude u karantin, pa smo bez njega radili prve dvije neđelje. Falila je možda i neka prijateljska utakmica da se uđe u pravu takmičarsku formu. Ali, kako prvenstvo bude odmicalo forma će da raste, i ne brinem da ćemo opet biti pravi. Nadam se da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali do početka pauze", poručio je Draško. 

Do prekida, Budućnost je bila u odličnoj formi, u subotu igra protiv fenjeraša Grblja.

"Neizvjesno je kako ćemo igrati, što se tiče ljepote fudbala, da tako kažem. Ono što mogu da obećam navijačima da ćemo se maksimalno zalagati i boriti. Jeste Grbalj posljednji na tabeli, ali imaju nekoliko igrača koji mogu da igraju u bilo kom crnogorskom klubu. Neće biti lako, ali očekujem pobjedu i nova tri boda."

Budućnost ima veliku prednost u odnosu na Sutjesku, 11 bodova, ali oprez nije na odmetu, kazao je kapiten Budućnosti.

"Titula još nije matematički obezbjeđena, ali je 11 bodova ozbiljna prednost. Ne sumnjam da ćemo to uspjeti da sačuvamo, nadam se da ćemo i uvećati, d ašto prije riješimo pitanje prvaka. Ono što me raduje je da kod svojih saigrača vidim ozbiljnost, posvećenost, da nema opuštanja. Svi smo svjesni šta znači titula, kako nama tako i gradu. Zajedno smo svi koncentrisani da ostvarimo taj cilj", naglasio je prvotimac Budućnosti uz želju da se navijači što prije vrate na stadione.

"Naši navijači su nam velika podrška. Prate nas i na gostovanjima. Raduje najava da će od narednog kola moći i publika da prisustvuje utakmicama. Željno iščekujemo, a siguran sam da se i narod uželio sporta. Siguran sam da će publike biti u mnogo većem broju nego ranije."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR