18 °

max 23 ° / min 17 °

Srijeda

23.09.

23° / 17°

Četvrtak

24.09.

23° / 19°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

18° / 15°

Ponedjeljak

28.09.

19° / 16°

Utorak

29.09.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UEFA potvrdila: Mečevi crnogorskih klubova mogući na Kipru, u Grčkoj, Mađarskoj, Poljskoj

Fudbal

Comments 0

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

UEFA potvrdila: Mečevi crnogorskih klubova mogući na Kipru, u Grčkoj, Mađarskoj, Poljskoj

UEFA je održala sastanak sa predstavnicima svih 55 članica.

Zvaničnici evropske kuće fudbala obavijestili su generalne sekretare o promjenama u načinu organizacije kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Naglašeno je da postoji mogućnost odigravanja nekih mečeva u neutralnim zemljama zbog trenutnih restrikcija po pitanju putovanja.

Iz UEFA navode da su u saradnji sa nacionalnim savezima Poljske, Mađarske, Grčke i Kipra obezbijedili stadione, kao i koridore za putovanja timovima koji će morati da igraju na neutralnom terenu.

“Po pitanju odigravanja mečeva na neutralnim terenima UEFA se zahvalila nacionalnim savezima Poljske, Mađarske, Grčke i Kipra na pomoći i obezbjeđivanju stadiona za odgiravanje mečeva kao i na obezbjeđivanju koridora putovanja timovima koji će za potrebe odigravanja utakmica ulaziti u pomenute zemlje bez ograničenja.

Tema razgovora bio je i septembarski termin za odigravanje utakmica reprezentativnih selekcija, odnosno poteškoće sa kojima se suočavaju nacionalni timovi sa važećim restrikcijama. Neophodna je bliska saradnja svihi timova i UEFA-e kako bi se osiguralo odigravanje mečeva. Odigravanje mečeva nacionalnih timova na neutralnom terenu u ovom momentu ne može biti isključeno.

UEFA i nacionalni savezi su svjesni važnosti prisustva navijača na stadionima ali je situacija širom Evrope veoma različita. UEFA konstanto prati razvoj situacije i regulative u različitim zemljama i recenzija je planirana za sredinu avgusta kako bi se ustanovilo da li trenuta odluka o odigravanju svih mečeva bez prisustva publike može biti makar djelimično promijenjena.

Na kraju, diskutovalo se i o takmičenjima za mlađe nacionalne selekcije, uključujući i predlog da se većina takmičenja pomjeri za proljeće 2021. godine.

Dodatni sastanak, posvećen rješavanju aktuelnih pitanja, planiran je tokom avgusta”, navode iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR