12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Junajted u finalu FA kupa

Izvor: EPA-EFE

Fudbal

Comments 0

Junajted u finalu FA kupa

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale FA kupa pošto su nakon penala savladali Koventri na "Vembliju" nakon penala. Bilo je 3:3 u regularnom dijelu meča.

Prvo je Markus Rašford propustio veliku priliku, da bi ubrzo nakon toga Skot Mektominej odlično iz drugog plana pratio akciju na desnoj strani i centaršut Dijoga Daloa za vođstvo.

Nije prošlo mnogo vremena prije nego što je Hari Megvajer bio najviši u skoku i pred pauzu je bilo 0:2. Forma Bruna Fernandeša je jedina konstanta u Junajtedu u posljednje vrijeme i poslije asistencije za drugi gol, sada je sam postigao treći poslije gužve pred golom Kolinsa.

Koventri nije mnogo toga pokazao do tada, bili su praktično na koljenima, a onda im je Junajted dopustio da se vrate i to potpuno. Od 71. do 79. minuta Sims i O'Hare postižu po pogodak za Kovenri i unose dramu u meč.

Duga nadoknada donijela je bajkovitu završnicu regularnog dijela jer je Koventri iznudio penal kada je lopta u ruku pogodila Arona van Bisaku, a Rajt je šokirao i sera Džima Retklifa i Avrama Glejzera. Rezultat 3:3, išlo se u produžetke.

Čekali smo pola sata za novo ogromno uzbuđenje kada je Rajtova asistencija za Torpa izazvala erupciju za nebeskoplavi dio Vemblija. Gol za 4:3, ali on je bio poništen zbog milimetarskog ofsajda Rajta.

Na startu penal serije, obrukao se Kazemiro jer je pokušao panenku koju mu je Kolins pročitao. Poslije niza pogođenih penala, O'Hare je propustio priliku da Koventri ide ka finalu pošto mu je Andre Onana pročitao šut. Pošto je Bruno pogodio naredni, Koventri je svoj sljedeći promašio, a to je učinio kapiten Šif kada je poslao loptu preko prečke. 

U finalu, Junajted će po drugi put uzastopno igrati protiv Mančester sitija 25. maja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR