Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Žalba Partizana odbijena, Zvezda prvak

| Postavio/la: Bojan Šuković

Žalba Partizana odbijena, Zvezda prvak Starsport

Košarkaška liga Srbije oglasila se saopštenjem poslije četvrte utakmice finalne serije plej-ofa Superlige između Partizana i Crvene zvezde.

Kao što je poznato, Crvena zvezda je pobinedila sa 76:75 pogotkom Bilija Berona u posljednjim trenucima susreta, o čemu je bilo mnogo polemike poslije meča.

Košarkaš Crvene zvezde je napravio očiglednu grešku u koracima, ali to sudije nisu registrovale pa je susret završen pobjedom crveno-bijelih i osvajanjem 20. titule prvaka.

KK Partizan je uložio žalbu i zatražio poništavanje utakmice, a kada je konkretno riječ o toj situaciju u saopštenju KLS se kaže:

"U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobjednika rinešio koš koji je Bili Beron postigao poslije greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: „Previd sudija-nedosuđeni koraci u posljednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“

"I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odjeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom".

Ostavi komentar

0/300