14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovo je drugi najbogatiji košarkaš u istoriji iza Džordana i malo ko je čuo za njega

Košarka

Comments 0

Ovo je drugi najbogatiji košarkaš u istoriji iza Džordana i malo ko je čuo za njega

Izvor: Sportske.net

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Uliks Bridžman, ime vam neće značiti ništa, čak ni ako baš pratite NBA. Starijim hroničarima da, ali oni će ga nazvati Džunior Bridžman, pod tim imenom je bio upamćem.

Daleko od toga da je bio loš igrač, mada je ostao najpoznatiji kao dio trampe u kojoj je Džabar stigao iz Milvokija u Lejkerse.

Ovaj bek, koji je sredinom sedamdesetih bio osmi pik drafta je bio najšešće "šesti čovjek". U Baksima su mu povukli dres, "dvojku" ne nosi niko. Naime, Džunior je ostao deset godina u Milvokiju, imao 14 poena po meču, 3.5 skoka, karijeru je završio poslije par godina u Klipersima u Baksima, tamo negde 1986. kada je NBA počela da osvaja ove prostore.

I baš u Los Anđelesu u te dvije sezone među Klipersima počinje nevjerovatna priča.

Naime, Bridžman je za razliku od 60% NBA igrača, napravio bogatstvo, umjesto da ga izgubi, a gledao je daleko ispred svih.

Kao aktivan igrač kupio je tri restorana lanca Vendi koji nije bio baš toliko popularan. Legendarna priča je da se zaposlio u jednom dok je igrao košarku, odnosno, radnici nisu znali da im je gazda pa je provjeravao gdje škripi.

Očigledno da je imao nos za pravi posao, nakon završetka karijere, Džunior je napravio lanac svojih restorana, Vendi ima 161 objekat u SAD. Tome je dodao oko 120 restorana sa meksičkom hranom, a kupio je i fabriku koja puni Koka-Kolu.

Za dvadeset godina nekadašnji plej je stvorio imperiju vrijednu 600 miliona dolara. Bridžman je tako zvanično postao drugi najbogatiji NBA košarkaš u istoriji, Džordan je nedostižan, njegovo bogatstvo se procnenjuje na preko dvije milijarde dolara.

Inače, Bridžman je osmi strijelac u istoriji Baksa, dao je preko
11 000 poena za tim iz Milvokija i tek nedavno ga je prešao Antetokumpo.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR