10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trener može da pomogne nekom da dođe do određenog nivoa, ali saigrači ga čine boljim

Izvor: Miroslav Tanasković/ Meridian Sport

Košarka

Comments 0

Trener može da pomogne nekom da dođe do određenog nivoa, ali saigrači ga čine boljim

Izvor: MeridianSport

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Mihailo Pavićević, trener Mornara, u razgovoru za MeridianSport je između ostalog govorio o prošloj sezoni Barana, planovima za budućnost, splitskom Hajduku i radu u Finskoj. Takođe, podijelio je fascinantne priče o vremenu provedenom sa stručnim štabom Portland Trejlblejzersa, a naveo je i nekoliko sjajnih anegdota sa nekim od najboljih trenera u istoriji košarke.

* Mornar je pod vođstvom našeg sagovornika regularni dio prošle sezone u ABA ligi završio na trećoj poziciji, a u Evrokupu su obezbijedili plasman u top16 fazu, što je istorijski uspjeh za ovaj klub. Uz malo više sreće, mogli su otići i dalje, a Pavićević je sve to opisao na sljedeći način:

“Zvanično, to nam je najbolja sezona u istoriji kluba, zauzeli smo treće mjesto u ABA ligi, a ostvarili smo i plasman u top16 fazu Evrokupa, međutim ipak ostaje žal. Kao trener, ja ne mogu biti zadovoljan, jer uvijek težim najvećim dometima. Kada smo prošle godine napravili tu ekipu, bez imalo uvijanja sam rekao da ističemo kandidaturu da se borimo za vrh, a negdje početkom januara sam izašao i kazao da napadamo prvo mjesto. To je možda djelovalo malo prepotentno, ali sam pokriće tražio u našoj formi i igri, zato što smo tada zaista izgledali fantastično.

Ostvarili smo neke jako bitne pobjede, npr. demolirali smo Cedevita Olimpiju u Ljubljani, dobili smo Gran Kanariju u prvom kolu druge faze Evrokupa, djelovali smo moćno. Zatim se desila ta utakmica protiv Crvene zvezde u Baru, kada smo ostali bez Džejkoba Pulena, koji je doživio povredu, a u narednom susretu protiv Uniksa, povredu je zaradio i Ajzea Vajthed.

To su bili košarkaši koji su u tom momentu nosili našu igru, što je ostavilo traga, kao što bi ostavilo traga i na bilo koju drugu ekipu. Pogledajte Los Anđeles Lejkerse, pretprošle sezone su bili NBA prvaci, ali bez Lebrona Džejmsa ili Entonija Dejvisa, to više nije to. Naišao je period krize, iz koje smo se, što se tiče ABA lige, iščupali u posljednjem trenutku, pobijedili smo Budućnost u Baru, a onda u posljednjem kolu i Igokeu u Laktašima”.

* Mornar je potom u polufinalnoj seriji plej-ofa regionalnog takmičenja izgubio od Budućnosti, a kasnije je došlo do dosta promjena u timu, prije svega zbog stranaca koji su ranije nego što je to bilo predviđeno ‘spakovali kofere’. Podgoričani su kasnije savladali Barane i u finalu Lige Crne Gore, a osvojili su i Kup.

“Nažalost, u Evrokupu nakon izostanka navedenih igrača više nismo bili konkurentni. Kada se nađete među 16 najboljih, tu više nema ni osrednjih ekipa, nego samo kvalitetnih i nismo mogli dalje. Da smo bili kompletni, pitanje je kako bi ta sezona izgledala, smatram da bismo bili izuzetno konkurentni, a poslije završetka ABA lige, rekao bih da su nam neki igrači otvorili oči.

Ostalo nam je da odigramo Kup Crne Gore i plej-of Lige Crne Gore, znači nekih sedam-osam utakmica, a oni su nam pokazali, kako je moj brat Đorđije u jednom intervjuu već rekao, određenu dozu nepoštovanja. Svima se odjednom išlo kući, a pritom su zaboravili da su godinu ranije otišli kući poslije prekida zbog virusa korona, te da je Mornar bio jedini klub uz Real Madrid koji je isplatio sve igrače do kraja. Počeli su da izmišljaju razne banalne razloge, pa smo brat i ja tu presjekli i sve ih pustili da odu, ali smo iste sekunde svima rekli da je saradnja završena” – nastavio je Pavićević.

Kompletan intervju pročitajte na linku ispod:

https://meridianbetsport.me/ostalo/intervjui/intervju-mihailo-pavicevic/

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR