11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbojkaši otputovali na EP: "Želimo da napravimo iznenađenje"

Ostalo

Comments 0

Odbojkaši otputovali na EP: "Želimo da napravimo iznenađenje"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore i samim plasmanom na šampionat Evrope ostvarila je veliki uspjeh, ali želi da i na tom takmičenju pruži maksimum i pokuša da iznenadi nekog od rivala, kazao je kapiten Vojin Ćaćić.

Crnogorski odbojkaši otputovali su danas na šampionat Evrope, koji će od 12. do 29. septembra biti odigran u Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora će u debitantskom nastupu igrati u grupi D, u Roterdamu i Amsterdamu, sa Poljskom, Holandijom, Ukrajinom, Češkom i Estonijom.

Ćaćić je kazao da, uoči debitantskog nastupa na velikom takmičenju, nema pritiska i da motiva ne fali.

„Igramo na najvećoj sceni za nas do sada. Na nama je da damo sve od sebe, da ginemo za svaku loptu i ako bude tako ne sumnjam da ćemo svi biti zadovoljni rezultatom“, rekao je Ćaćić na konferenciji za novinare.

On je istakao da se ne plaše atmosfere i da puna dvorana može da im bude samo motiv više.

„To može biti mač sa dvije oštrice domaćinu, velika su im očekivanja i žele pobjedu na startu turnira. Biće pod prituskom, a mi ne. Na nama je da uživamo. Ta atmosfera može da nam bude samo podstrek i da nam da krila. Možemo i u takvoj atmosferi odigrati dobro“, kazao je Ćaćić.

On je istakao da crnogorska reprezentacija želi da se predstavi se u najboljem svjetlu.

Primač servisa, Marko Bajić kazao je da crnogorski odbojkaši treba da uživaju u igri, da budu mudri i hrabi u teškim i odlučujućim situacijama.

„Imamo jake protivnike. Moramo dati svoj maksimum i biti hrabri i samo tako možemo ostvariti uspjeh. Lično mislim da možemo da se plasiramo među 16 najboljih ekipa, jer imamo kvalitet. Mnogi igrači iz reprezentacije igraju odlično u svojim klubovima godinama, a pojavljuju se i neki mlađi. Kvalitet je tu, treba nam borbenost i hrabrost. Očekujem i nadam se pozitivnom nastupu“, kazao je Bojić.

On smatra da je Poljska favorit za prvo mjesto u grupi.

„Protiv njih ne treba očekivati pobjedu, oni nam ne mogu biti rival za plasman među 16 najboljih. To su Česi, Ukrajinci i Estonci. Imamo iskustva sa Estonijom, možemo da ih pobijedimo. Možemo i sa Ukrajinom, dok je Češka kvalitetnija. Imamo i mi kvalitet, dobra smo napadačka ekipa, sa dobrim servisom. Treba to da koristimo“, kazao je Bojić.

Crna Gora je, sa 14 igrača, preko Beograda i Amsterdama, otputovala na šampionatr.

Nastupiće u sastavu:
TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić; PRIMAČI SERVISA: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Nemanja Peruničić; SREDNJI BLOKERI: Gojko Ćuk, Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić; KOREKTORI: Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić; LIBERO: Nikola Lakčević.

Prvi meč odigraće u petak protiv Holandije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR