13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Valentino Rosi objavio povlačenje

Izvor: EPA

Ostalo

Comments 0

Valentino Rosi objavio povlačenje

Izvor: N1

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Devetostruki svjetski šampion Valentino Rosi potvrdio je na konferenciji za medije da će na kraju sezone završiti svoju karijeru u motociklizmu.

“Ovo je veoma težak trenutak za mene, teško je znati da se neću trkati sljedeće godine, ali bilo je sjajno. Ovo je bilo dugo, zabavno putovanje, biti 25-26 godina u Svjetskom prvenstvu je nevjerovatno. Bilo je mnogo nezaboravnih trenutaka koje sam doživio sa svojim timom i nemam mnogo toga još da kažem”, rekao je Rosi.

Doktor je još ranije najavio da će odluku o svojoj budućnosti donijeti tokom ljetnje pauze, a opcije su mu bile povlačenje ili nastavak karijere u svom timu, koji će od naredne godine imati dva mjesta u šampionatu, ali na Dukatiju.

Iako je na početku ove sezone najavljivao da mu je želja da vozi još godinu dana, to se neće obistiniti, već će mu posljednja trka u karijeri biti Velika nagrada Valensije 14. novembra. Razlog za to su loši rezultati od početka ove sezone, među kojima mu je najbolji plasman na prvih devet trka bilo 10. mjesto, zbog čega su iz Petronasa već najavili da saradnju neće nastaviti. Na kraju prošle sezone ’Doktor’ je ostao bez mjesta u fabričkim timom Jamahe, čije boje je branio 15 godina.

Tokom trofejne karijere Rosi je osvojio sedam titula u najjačoj kategoriji – tri sa Hondom i četiri sa Jamahom – posljednju još 2009. godine, a uz to je po jednom bio šampion u klasi do 125 i 250 kubika. Do sada je ostvario 115 pobjeda, a sa tog broja se ne pomjera od Velike nagrade Holandije 2017. godine, i ukupno 235 puta se našao na pobjedničkom postolju. ’Doktoru’, takođe, mora da se oda priznanje i to da je motociklizam podigao na novi nivo i da je zahvaljujući njemu popularnost tog sporta dostigla do tog trenutka neslućene visine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR