12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Francuskinja novo pojačanje Budućnosti Bemax

Rukomet

Comments 0

Francuskinja novo pojačanje Budućnosti Bemax

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ženski rukometni klub Budućnost Bemax i dalje je aktivan na tržištu u želji da formira tim koji će naredne sezone igrati zapaženu ulogu u EHF Ligi šampiona.

Nakon potpisivanja ugovora sa nekoliko povratnica u naš klub, kako bi se formirala okosnica koju će činiti crnogorske reprezentativke, Ruskinjom Valerijom Kirdjaševom i Šveđankom Dženi Karlson, u Podgoricu stiže igračica iz još jedne rukometne velesile.

Francuskinja Aisatu Kujate, 28-godišnji desni bek, potpisala je ugovor sa dvostrukim šampionom Evrope i novo je veliko pojačanje za narednu sezonu.

U Budućnost Bemax stiže iz francuskog Bresta, čiji dres nosi od 2021. godine, a prethodno je nastupala za Nicu i Bezanson.

Povremena je francuska reprezentativka od 2018. godine, a 2020. sa nacionalnim timom osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Zbog povrede je propustila Olimpijske igre 2021. godine, ali se u posljednje dvije godine vratila na najveću scenu i očekuje se da će naredne sezone igrati značajnu ulogu u timu Bojane Popović.

Kujate je inače, šesto pojačanje za narednu sezonu, nakon što su ugovor potpisale Šveđanka Dženi Karlson i Ruskinja Valerija Kirdjaševa, a u Budućnost se vratila crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova, a timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara.

Dvostruki šampion Evrope na taj način potvrđuje da želi da bude temelj nacionalnog tima, osvajača bronzane medalje sa posljednjeg EHF Euro 2022 i sedmog mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR