Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Ajkule" večeras sa Ukrajinom na startu SL

| Postavio/la: Bojan Šuković

"Ajkule" večeras sa Ukrajinom na startu SL

Vaterpolisti Crne Gore današnjim duelom sa Ukrajinom otvaraju novu sezonu takmičenja. To je meč prvog kola grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige koji će se odigrati na bazenu SC "Nikšić" u Nikšiću.

"Ajkule" su favoriti u tom duelu koji će poslužiti kao dobra provjera mlađih igrača i kao početak priprema za ono glavno, a to je Evropsko prvenstvo koje će se održati u januaru 2020. godine u Budimpešti. Cilj izabranika Vladimira Gojkovića u novoj sezoni je plasman na četvrte uzastopne Olimpijske igre koje će imati priliku da izbore kroz pomenuti šampionat Starog kontinenta ili kvalifikacioni turnir krajem marta.

No, najprije na pravi način otvoriti Svjetsku ligu, kazao je selektor Crne Gore.

"Znamo da Ukrajina nije iz vrha svjetskog vaterpola, svjesni smo uloge favorita. Iz tog razloga smo okupili dosta kombinovan sastav sa nekim mlađim igračima, i igračima mkoji će prvi put zaigrati za seniorsku selekciju. Nadam se da ćemo imati, prije svega, dobar pristup, da ćemo odgovorno ući u meč. Važno je da iz ovog meča izvučemo maksimalnu korist, i naravno da upišemo pobjedu", poručio je Gojković pred meč.

Utakmica u Nikšiću igra se od 18 sati, ulaz je slobodan. Slobodni su vaterpolisti Španije.

Ostavi komentar

0/300