8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Klub usamljenih srca pukovnika Rista

Stav

Comments 21

Klub usamljenih srca pukovnika Rista

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: B. Grinevski

Ne, to nije Zeleni Billy!

Ne, to nije božji rab Risto! To nije kandidat za sveca, naš morački prorok, poliglota umni, međunarodni sekretar patrijaršije beogradske! Njegovo preosveštenstvo, zločinom neukaljano, pitome riječi, blagodetnog savjeta, tople ljudske namjere! Nije to on! Đe on da ono čini?’

To nije Amfilohije! Laže kamera, izvrću mikrofoni!

Nikad to nije rekao, ni pomislio! Nijesu ono Arkan i njegove ubice pored njega! Nije on podržao Karadžića, Mladića i ostale, pardon, koljače! Ne, nikada, vaistinu! Nije se ogriješio ni o Crnogorce, ni o Muslimane (malo i veliko M, svejedno, za ovu tužnu priliku, dragi čitaoče)! Niti o Hrvate, Albance! Nikada, pobogu!

Nije ono njegova brada. Nije ono zaboravljeno Cetinje, ni okupirani manastir. Ne! Mada liči, stvarno mnogo liči. Laže televozor, đavolja rabota!

Ono se nije nikada dogodilo. Ma kakvi! A pošto nije - sve je to laž, prevara, zavjera! Odmah smijeniti odgovorne u RTCG! Ko su oni da ovo pušte u javnost! Ma kakva smjena, hapsi to! Đe su Crvene beretke, đe je Vulin? Što čekaju? Da se to odmah zabrani, zatvori, obori!

(A, kada se malo bolje razmisli, možda treba svu tu našu nesrećnu nedavnu istoriju, iz koje smo jedva živu glavu izvukli, poslati na sve važne svjetske adrese, posebno one hrišćanske/pravoslavne, da ni oni ne zaborave kako je lijepo i pravedno i gordo i junački i ljudski zborio, besjedio, služio i zaslužio naš Risto Amfilohije Radović. Also sprach... Amfilohije!)

Blago nama, kako se ljute i pjene danas, a i još će, ovi te ga hvale i podržavaju. Tj. gospodina Radovića. Njegovo Preosveštenstvo, molim lepo!

Sada će njih i njega “papa i muslimani” (“p” malo, mučenici pišu) - još i više podržavati! Načisto će se oduševiti. Ekstaza! Njihovome meraku da čuju, opet, te bogougodne riječi, neće biti kraja! Novom će snagom podržati litijsko/molebanske igrokaze, jer u njima prepoznaju ljubav božju i ljudsku!

Moguće da i poneki euro-birokrata, u prevodu domaćih prevodilaca, shvati da ovdje, zapravo, nema nikakve zabune: kakva mrčna Venecijanska komisija Savjeta Evrope i njeni neznaveni i neuki pravni nalazi! To ne valja i ne važi. Obratite se nezavisnim medijumima iz Crne Gore. Oni znaju bolje od Brisela i Strazbura. Berlin je davno pao, samo njih sluša!

Sve je sada jasno. Ko će se kutarat’ sa tamo nekom crnogorskom crkvom! Davno je bila 1918! Ko će sad o tome? A proširenje EU može i ne može, biće ili neće, možda i dapače! A Crnogorci sad našli o tamo nekoj imovini, i “nejasnom konceptu kulturne baštine” ... Tako staromodno. O nekakvom identitetu pričaju. Bez veze. (I sve to dok mali briselski ćata prolazi pored toaleta - wc-a, dakle - što se u zemlji Belgiji, za svaki slučaj, piše svuđe dvojezično. Nevažan je jezik i Valoncima i Flamancima, potpuno! A Crnogorci tamo nešto ijekavski zanovijetaju!)

A onaj skromni sveštenik, s bradom i šubarom, priča nešto, na jeziku tako sličnom srpsko-hrvatskom ... Šteta što ništa ne razumijemo. Da platimo nekog da prevede?

Ali, sveštenik je to, mora da nešto lijepo priča!

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

sos

Neka što ke fašistta i ratni zločinac on je pravio i genocid po Crnoj Gori đe je uništio trećinu Crnogoraca za manje od 30 god. to je najveći genocid jednog naroda u Evropi ... On je još i ,,mangup " pa noćas u Pljevljima ponavlja a mi sve to trpimo AUTOFEKALNA Crnogorska Crkva .

SerdarŠćepan

Odličan tekst, bravo za RtCG. Ovakve emisije su pun pogodak! Dosta je laži, obmana i ukrivanja, jeste da je akterima teško gledati kakvu "ljubav" šire, ali to je njihovo pravo lice. O pomenutom popu, nepomeniku, može se još ovakvih emisija prikazati. Ja bih predložio RtCG, da prikazuju serijal....

Hazard

Ne znam al sto bi mi muslimani njega podrzavali niti smo niti cemo. Mozda niste upuceni ali mi znamo ovog amfilohija odavno ko je i sta je kli kakvo ima mislj3nje od crnogorcima i bosnjacima i albancima. Vi to sad izgleda progkedaste. Zao mi je sto vas on zavadi. I stvara mrznju medju nama....