9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lik iz basne i divovi iz bajke

Stav

Comments 39

Lik iz basne i divovi iz bajke

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Darko Šuković

Dugo je ambasador Srbije u Crnoj Gori bio Zoran Bingulac, stvarno Srbin - tih i dobronamjeran čovjek, svjestan kompleksnosti srpsko-crnogorskih odnosa i posljedica koje može imati bavljenje tom temom bez dovolno znanja i diplomatskog rafinmana.

Onda je na njegovo mjesto došao Vladimir Božović, navodno Srbin iz Miločana, opština Nikšić- takoreći mangup iz naših redova, agresivan i drzak skorojević u diplomatskoj branši, s opsesivnom potrebom da lojalnost Beogradu dokazuje skakanjem po lobanji Crnogoraca.

"Nema veće mržnje od one kojom izdajnik mrzi izdanu domovinu" - stara je, čemerna crnogorska narodna, a Vladimir Božović udara je još jedan pečat na njenu istinitost.

Izjava ambasadora Srbije da je: "Velika i slavna Mojkovačka bitka, kao primjer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu - kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom", ne može mu se odbiti na glupost i neznanje. Jer, čak i on zna da je nakon pobjede na Mojkovcu Crnu Goru okupirala Austro- ugarska, a nakon Podgoričke skupštine - Srbija.

Upravo zato što barem toliko zna, ambasadoru Božoviću daćemo dvije lekcije na popularan način, u instant varijanti prikladnoj za prezentaciju velikih tema na novim platformama. Evo prve:

Preci ambasadora Srbije, zacijelo, nijesu bili među ovima što bježe, nego među ovima o kojima austrijski general fon Hecendorf kaže:

E, pa Vladimir Božović je dokaz da se i divovi iz bajke mogu pretvoriti u likove iz basne.

No, najtužnije je što Crnu Goru, ne od juče, od provokatora i falsifikata ne brane institucije, ni suverenisticke partije, nego pojedinci kojima je do nje stvarno stalo.

I, znate šta?

Odbranicemo je!

Komentari (39)

POŠALJI KOMENTAR

Istina

Ja sam imao priliku kao djecak da pricam i pradjedom sa 107 g.jer je dugo zivio.Borio se svuda.I ovo su njegove rijeci"Zapamti sine Srbi su nam bili braca,a onda iz vedra neba munja sinu i ta braca nas okupirase".Nabroja mi jedno 50 ljudi koje on zna da su Srbi ubili jer nisu prihvatili Srpstvo.

Crnogorka

Bravo Darko! Divovi iz bajke pretvorili su se u likove iz basne!

Jelica

Bravo Darko, čistitii Crnu Goru, od izdajnickih posrbcadi.