9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Markova tri prsta utjehe

Stav

Comments 4

Markova tri prsta utjehe

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Jadranka Selhanović

Neki kažu da se omaklo Marku Kovačeviću da stavi tri prsta na „junačke“ grudi prilikom slušanja crnogorske himne „Oj svijetla majska zoro“. I to prilikom, ooo ima li većeg paradoksa, svečanosti upriličene u čast Dana oslobođenja Nikšića. Slobodarskog, antifašističkog, partizanskog Nikšića, koji s ponosom slavi svaki 18. septembar. Dan kada je Nikšić porazio fašizam i četništvo. 

Omaklo se ili ne, ali bi kako bi. Ustadoše i Marko i njegove zvanice, i ništa manje no na Crnogorsku himnu. Ustadoše u čast  Dana oslobođenja Nikšića. Eeee muko velja. I što sad? Ajde makar tri prsta da se stave na grudi, da se poraz umanji. Mora bar toliko.  Za vlast. A što se mora nije teško. A mora se, jer ne bi bio gradonačelnik. Ne bi bio u prvom redu, i to ništa manje no do svog vojvode.

Ne znam je li istina, ali neki Nikšićani mi rekoše da se na licu Ljuba Čupića povećao osmijeh. I to upravo u vrijeme održavanja svečane sjednice u čast Dana oslobošenja Nikšića. Kažu da se ponosni i prkosni Ljubo Čupić osmjehivao  jače, nego što je to činio prema  onima koji su ispaljivali smrtonosne hice u njega pod Trebjesom  25. maja 1942. godine. Spomenuše i Savu i Čila Kovačevića. I rekoše. Oni su bili grublji prema izdajnicima.......

    

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Kemo

Koliko ja znam ne postoji slika Cetnika iz drugog rata sa podignuta tri prsta to samo ima na zakletvama SS na vjernost Trecem Rajhu To nije Pravoslavni Simbol

Nikšić Antifašistički grad

Mogu da probaju da te promijene mogu da te NASILU drugim običajima kite ali tu bas tu u centru grada GORI VJEČNA BUKTINJA SLOBODARSKOG NIKŠIĆA koja će rastjerati tamne oblake nad gradom i opet ce sijati NIKŠIĆ U SVOM DIVNOM ODIJELU JER NIKŠIĆ KRASE MNOGI INTELEKTUALCI I LJUDI CISTOGA SRCA!

Grade moj

Svaki kamen,travka,lipa,brda, rijeke,grada Nikšića podsjeća me na srećna vremena djetinjstva i mladosti,nikad neću shvatiti da se guši duh ANTIFASIZMA,poštovanje slavnih boraca kojima spomenici leže po svim djelovima Nikšića,nemojte da im kvarite VJEČNI MIR ZASLUŽILI SU GA!!!