Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pobijedila je Crna Gora

Stav

Comments 3

Pobijedila je Crna Gora

Autor: Antena M

  • Viber
U subotu su bili ovamo lokalni izbori. Glasali smo kako ne bismo platili kaznu (glasanje je ovamo obavezno, inače slijedi kazna oko 40 Eura). Drugi dan danas ni ja ni supruga pojma nemamo ko je pobijedio, niti nas interesuje.

Za Antenu M piše: Mihailo Mandić (Sidnej, AU)

Posmatrajući sa strane i trudeći se da budem neutralan, mada nije lako, mogu reći da se kola kreću naprijed.

Održavaju se paneli, iznose svoje programe razne stranke, pojavljuju se razni kandidati - neki pismeni, neki polupismeni, neki baš nepismeni. Neki su, očito, zalutali i osjećaju se nesigurno ispred kamera. 

Sliku kvari opterećenost DPS-om personifikovanim u Milu Đukanoviću, pa je izborni proces nekada ličio na utakmicu svih protiv ‘Mila’. 

Ipak, i u takvim okolnostima sa znatnim uticajem dosta primitivnog upliva Crkve Srbije/ SPC na seosko stanovništvo, potpomognuto velikim novčanim sumama - značajan procenat glasača je čvrsto stao na stranu nezavisne, evropske i civilizovane Crne Gore. 

Ovdje, htjeli mi to ili ne, moramo računati i na ove dvije stranke - Demokrate i URA, koje se deklarišu procrnogorski (doduše Demokrate ogrnute CS/SPC mantijama i namirisane tamjanom i "građanska" URA koja se ne iskazuje religijski, ali kupuju naklonost držeći stranu Crkvi Srbije). 

Proglašena nezavisnost i članstvo u NATO istorijski je uspjeh koji, uz gore navedeno, predstavlja garanciju da je 1918. teško ponovljiva. 

I ne zaboravmo - otvorena je Pandorina kutija: vraćanje autokefalnosti CPC i doživljavanje Crkve Srbije "okupatorskom" ( stavljam pod znake navoda, jer se prema okupatorima 100 godina odnosilo kao prema najrođenijima - tek nedavno, helikopterskom dostavom  mitropolita Crkve Srbije, taj odnos se malo promijenioi).

Veliki je napredak i to što niko ne priča o neregularnosti izbora što je ogroman uspjeh i vjerujem da će, uz mlađe generacije, Crna Gora iskočiti iz balkanskog blata daleko brže od svih u okruženju.

Raduje me činjenica da je u Petnjici pobijedila građanska - crnogorska opcija, a isto tako je bilo i na Cetinju i u Mojkovcu. Ni u jednom od ova tri mjesta nijesu pobijedile partije iza kojih stoje vjerske organizacije i to je blago Crne Gore. Niko od njih nije pobijedio, ali je pobijedila Crna Gora!

To što ima međusobne pizme, zavisti i ljubomore - to smo MI i možda je to i održalo Crnu Goru do današnjih dana.

Put do prave demokratije nije ni lagan ni brz, ali uz ovu mladost i njenu privrženost Crnoj Gori, uz znanje i odlučnost da budemo dio evropskog svijeta, ja ne sumnjam u svijetlu budućnost.

Zato nema mjesta razočarenju i nema odustajanja.

Da je vječna Crna Gora!

P.S.

U subotu su bili ovamo lokalni izbori. Glasali smo kako ne bismo platili kaznu (glasanje je ovamo obavezno, inače slijedi kazna oko 40 Eura).

Nikakvih posebnih reklama niti rasprava nije bilo povodom ovih izbora. Nešto se moglo pročitati u lokalnim novinama i na ponekim posterima. Nikakve histerije. Drugi dan danas ni ja ni supruga pojma nemamo ko je pobijedio, niti nas interesuje. Sve možemo naći na linku koji nam je dostavljen. Ja sam, prateći kćerkino opredjeljenje, glasao za Zelene, a suprugu nijesam pitao, mada mislim da je i ona njima dala glas!

Vidim Crnu Goru na ovom putu.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Márquez

Neminovno dolazi vrijeme ozdravljenja onog najvećeg i najjačeg gradjanskog pro-crnogorskog bloka.Trenutna (plaćena) euforija prizemnog ruralnog nacionalizma trajaće koliko i novac i onoliko koliko im damo prostora. Vulgarnost neće od njih stvoriti jedinstveni blok.To je ipak samo prostakluk.

Katunjanin

Sto svjesno , sto nesvjesno ,suverenisticki blok razlio je glasove tako da se zavrsilo umjesto zajedno do pobjede ispade zajedno protiv Mila. Samo ujedinjen suverenisticki blok moze biti sve jaci i jaci do konacne pobjede. Da je vjecna !!!

jovan

Alal ti vjera Mandiću, tako se voli domovina.