9 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crni Crnogorci

Stav

Comments 3

Crni Crnogorci

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Milena B. Martinović

Građani Nikšića i građanski aktivisti koji su sinoć ispred Nikšićkog pozorišta poručili da će Crnogorci nadživjeti pjesnika koji ih negira i pjevali „Oj, svijetla majska zoro“ pokazali su da neprijatelji crnogorske zemlje nikad neće biti dobrodošli u ovaj slobodarski grad. Osvjetlali su obraz svima nama što nam domovina nije prćija no sveti i jedini dom. Zato je Matija Bećković morao da uđe na sporedna vrata Nikšićkog pozorišta. 

Oni što putuju raznim letovima ka drugoj zemlji da tamo nekome polažu račune mogu da nauče, kad već dosad nijesu, da je rodoljublje najčistija emocija i da se s njom ne trguje. 

Zlo što je sve iskrene rodoljube pritislo evo više od godinu dana učinilo je da je svaki dan naših života pod Krivokapićevom vladom bio dug kao godina. Duga dana u zla gospodara! Odlazi uskoro sav taj šareni karneval zalutalih feštađuna. Sami su jedni drugima poskidali maske baš kao što je jadopremijer kazao da će maske pasti. E, neka i on jednom kaže nešto da valja!

Ne daju se lako razni pozivači Bećkovića i Đokovića što bi da mešetare po Crnoj Gori. Nagledali smo se toga i prije. Sinoć u Nikšiću promijeniše namjenu skupa koji brani ne zna se više što, a u suštini svoja radna mjesta koja su dobili od odlazeće vlade, i usmjeriše ga ka Pozorištu da vrijeđaju građane koji protestuju zbog Bećkovića.

Jedni protiv drugih, a između kordon policije. I to je sve već viđeno. 

Na uvrede branitelja vladinih fotelja: „Ustaše“, čuo se odgovor: „Viču nam da smo ustaše?! A mi smo crni Crnogorci“.

Istina bi izgovorena! U svojoj jedinoj zemlji Crnogorci su crni. I to je intencija velikosrpske politike od 1918. godine. 

Samo nijesu Crnogorci crni zadovijek. Jer imaju pravo kao svi narodi svijeta na svoj jezik, na svoju državu, na svoju crkvu. Poštovani Mehmed Zenka reče istinu prošle godine da su u Crnoj Gori najugroženiji Crnogorci.

Zaludu su sve Bratićke, Bećkovići, Đokovići i drugi srpski emisari s privremenim ili stalnim boravkom. One koji negiraju Crnogorce svih vjera ne treba pustiti ni na spoljna vrata.

Istina je živa i vječna i Crnogorci se ne daju ni poništiti ni asimilirati.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

@Petar Hvala za ovaj komentar. I meni je ovaj citat o Crncima i Crnogorcima pao na pamet dok sam čitala Milenin tekst. I tekst i citat vraćaju vjeru u bolje śutra i Crnogorcima i Crnoj Gori.

Petar

Neka smo kad se mora crni,nije prvi put ni zadnji. Za one koji oce da dijaspori uzmu glas otpozdravlja Janko: "Crnci i Crnogorci. Pred njima rudnik, golem i žut, i san o kolijevci na drugom kontinentu, san o ambaru praznom u kome se ko zmija,gladna godina savija." Evropa..SAD..Zauvjek Crna Gora