21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prljavi plan ili pomjeranje granice gluposti!?

Stav

Comments 12

Prljavi plan ili pomjeranje granice gluposti!?

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Piše: Darko Šuković

Kako ostati pristojan, nerješiv je problem u svakoj analizi kojoj je tema Dritan Abazović? Politička korektnost i istina o odlazećem premijeru jednastavno nijesu spojivi. Zato je bolje u startu žrtvovati evropski standard u korist jedinog jezika na kojem se može opisati ovaj neobičan slučaj neprimjenjivosti nijednog poznatog ljudskog i političkog obrasca na stvorenje koje vizuelno odgovara homo-sapiensu. Dakle, po naški ćemo u nastavku...

Drugi problem je pronalazak motiva da se piše o osobi o kojoj je na Anteni M sve rečeno još u prvoj sedmici njegovoga pretvaranja iz larve Miidraga Perovića u političku lutku Aleksandra Vučića i Crkve Srbije. Ono što su mu silni autori tada dijagnosticirali: amoralnost u čistoj formi i giga izdajnik CG sa mega kompleksom inferiornosti pred SER, u prethodne se dvije godine manifestovalo u hiljadu nijansi crne, kojima je zavio državu u kojoj je rođen i prema kojoj se odnosi kao prema krvniku.

Ipak, vazda se nađe nešto što ruke dignute od Dritana naćera da se spušte na tastaturu. Pogotovo kad se rodi sumnja da bolesnu devijantnost ulcinjskog "Dučea" neki ljudi politički osmisle i upotrijebe je.

Šta vehementnom i pečobraznom predsjedniku Vlade na političkom umoru nije stiglo do ispod nadstrešnice od kovrdža, kad ne prestaje da vergla kako potpisivanje tzv. Temeljnog ugovora nije izazvalo tenzije u Crnoj Gori? Čovjeku, pa još doktoru političkih nauka, pad vlade nije tenzičan događaj, stres za društvo i državu!? Pazi, bogati rutinera u upravljanju krizama. I to u sred institucionalnog i političkog haosa u zemlji... koja pod njim sve više postaje teritorija! 

Da ne gledamo, vjerovali ne bismo da postoji um kadar da izgovori sljedeće teze, pa još jednu za drugom: potpisivanje TU nije izazvalo problem u zemlji, a izglasavanje nepovjerenja Vladi (zbog potpisivanja TU) destabilizovalo je državu!? Na čemu si, čovječe? Ko te hrani i opija uvjerenjem da je sva Crna Gora mimo vinkla kao društvo koje držiš oko sebe?

Možda Oliver Varhelji? Orbanov drvosječa među briselskim balerinama. Šta košta mađarskog komesara i posljednju liniju odbrane Aleksandra Vučića u EK, da podrži malog ali efikasnog izvođača ruskih radova u Crnoj Gori. Jer, nemojte nikada, ni na tren zaboraviti, ukoliko želite jasnu sliku o onome što nam se dešava: gazda svih pomenutih je Vladimir Vladimirovič, zadnja pošta Kremlj.

Oliver Varhelji je strašna sramota za Evropsku uniju, ali ne djeluje da tamo neko ima problem sa osjećajem nelagode, kamo li stida zbog izjava što ih ovaj diplomata na dugme daje i izvještaja koje filuje i šminka. No, on je više nego realan problem za Crnu Goru i ne nazire se način njegovog diplomatskig neutralisanja. Ta je Vučićeva i Orbanova marioneta, podsjetimo se, onako glibavo reagovala na razloge zbog kojih je Vladimir Božović proglašen za personu non grata u Crnoj Gori, po njegovom je nagovoru Dritan izgovorio ono o crnogorskom dugu Kini i molio da ga preuzme neko sa Zapada, a evo ga sad i da u ime EU stavi pečat na tzv. Temeljni ugovor kao rutinsku stvar. 

Naški rečeno - 'em ti i Komisiju i Uniju u kojoj si ti neki faktor, Olivere Varhelji.

Nije, međutim, glupost i pokvarenost stala u dvije (Varhelji i Dritan), plus dvije (Vučić i Orban), plus jednu (Putin) glavu. Kao što je red, đe ima prva petorka, ima i najbolji šesti igrač, a kakve je k...te sreće Crna Gora, protivnik ima i "dugu" klupu.

Ambasador zemlje, tradicionalnog neprijatelja Crne Gore, principijelno je izjavio da nefunkcionalne države ne mogu biti primljene u Evropsku uniju. Što je rezonski i prihvatljiv stav. Problem je što je još i kus i zao. Jer zaobilazi suštinu- da je Crna Gora tokom posljednje dvije godine s umišljajem učinjena nefunkcionom. I da joj, nakon Krivokapićeve, i Abazovićeva vlada, u prisustvu EU i SAD, pomaže da umre. 

Uz sve, ovaj primjer zloupotrebe gostoprimstva ima i jaku ličnu (nimalo diplomatsku) notu. Da je po duši neimenovanog, a lako prepoznatljivog ambasadora, proces disfunkcionalizacije, da ne kažem razvaljivanja Crne Gore bio bi još brži, još tiši i okončan njenim utapanjem u Srpski svet. Taj se gospodin nije mogao uzdržati ni dok je službovao gotovo u susjedstvu, da "biranim" riječima ne opiše tadašnju vlast u Podgorici. Učinio je to pored žive koleginice ambasadorke u našoj zemlji. Jednostavno, srce ga je pregrabilo. 

Nakon prazne stolice u "Dvorani ogledala", sestara Bonaventura, onoga sramotnika što je prije nekoliko godina sudio u Sofiji penal protiv nas zbog faula na 18 metara od gola i ovoga lupeža iz meča protiv Finaca, ostalo je još da ovaj Monsieur naruči da nam zafitilje jednu bojevu glavu s nuklearnim punjenjem. Možda bi mu njegova nova crkva dodijelila orden popa Mace? 

Čuj možda! 

A šta reći o pameti za koju je smjena Sava Kentere sa čela ANB tek birokratski potez, zamjena činovnika na koju premijer (čak i Vlade bez povjerenja) ima pravo?! Ide li, uopšte, imenica pamet uz stanje svijesti nesposobno za kontekstualizaciju i zaključivanje. Smijeniš direktora ANB taman kad se, zajedno sa SDT, bacio na kosti ruskim špijunima. Smijeniš direktora ANB taman kad je, zajedno sa SDT, provalio predstavu sa spaljivanjem zaplijenjenih cigareta i njihovim pretvaranjem u milione eura, umjesto u dim. I sve to nema veze sa Rusima i švercom, nego je legitiman kadrovski rez i ništa više?! I nema veze što kadrovski reže onaj čijeg su konsiljerea za vanjsku politiku priveli zbog sumnje da radi za Ruse, a desnu mu ruku pravde i pomirenja privodili zbog sumnje da je do guše u dilu sa duvanskom mafijom?! Pardon- duhanskom, rekao bi ovdašnji, davno odbjegli renegat, još jedan sa spiska onih koji drže za ručicu maloga Dritka i vodaju ga po svijetu da bruka i izdaje Crnu Goru.

Ruku na srce, toliko majmunisanje ne serviraš ni onome koga smatraš političkim nedonoščetom. Stoga, prst na čelo i pitanje za ramišljanje: možda uopšte nijesu posrijedi glupost i nerazumijevanje, možda je na djelu prljavi plan? Za veće i važnije smisli se neko rafinirano i teže dokučivo rješenje, a za nas Crnogorce poslužiće i ovo. Toliko jeftino i sirovo da, zapravo i nije plan. Nego nasilna primjena eksperimenta na malom... 

Ali zahebanom, moglo bi (im) se ispostaviti.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Vrhovec

@MR Iznijeli ste insajderske podatke,ali za nas neupucenihe valjalo bi malo konkretnije.Utisak je da samo Dritan ima pravo da kazuje sto god misli da mu koristi,pa i lazi i blacenja ljudi,a njemu se odgovara uvijeno,kao da smo prpadnuti od tog sizoidnog sarlatana.Konkretno i bez postede...

MR

Donošenje “šok” političkih odluka nije slučajano. Odlazeći AD koristi period tranzicije u portfoliju diplomatskog kora Kvinte. Novinarima preporučujem da zagrebu oko kontakta AD sa “Izraelcima”, te lobi klubom u US koji je dobio nalog da pored SRB ubaci u svoje djelovanje i AD. Faktura na MalogS.

pero

Gospodine Šukoviću,ovakva analiza je toliko jasna,toliko raskošna argumentima da jednostavno ne mogu vjerovati da neko glas može dati tehničkom ,na žalost,premijeru. Sve skenerski ,argumentovano tačno!!!!!