9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Politička hajka na profesionalizam i slobodoumlje

Stav

Comments 5

Politička hajka na profesionalizam i slobodoumlje

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Novak ADŽIĆ

Neshvatljiva je u moralnom i stručnom, profesionalnom smislu, pravno hajdučijska i sa stanovišta novinarskog kodeksa nepojmljiva i neprihvatljiva, radna diskriminacija, po ideološkoj, političkoj, zašto ne reći i po nacionalnoj osnovi, koja se vrši od menadžmenta Javnog servisa, odnosno, RTCG na čelu sa generalnim direktorom g. Borisom Raonićem- prema uglednoj novinarki-urednici Tanji Šuković, koja je u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ostvarila sjajne rezultate u stvaranju emisija od znacaja za crnogorsku kulturu, naciju, državu i povijest Crne Gore i spoznaju i razumijevanje naše društvene zbilje i ozbiljno i savjesno obavljala svoj posao.

Ona se nečasno proganja - zato što je Crnogorka i zato što radi odgovorno svoj posao kao zaposlena u RTCG - od strane postojećeg establišmenta navedene medijske kuće. Prijeti joj se, ucjenjivački, otkazom sa posla, odnosno, da ostane bez posla, ako ne prihvati degradaciju ponuđenu-učinjenu bez ikakvog valjanog osnova i razloga, a urađenu iz motiva koji se mogu nazvati svim drugim imenima osim neetičkim, nelegalnim i nelegitimnim.

Takođe, progon manifestovan prema mladom i uspješnom crnogorskom novinaru Žarku Božoviću zbog upotrebe jotovane varijante crnogorskog jezika na Radiju Crne Gore, odnosno, zbog korištenja ustavno i zakonskih normiranih prava na korištenje službenog crnogorskog jezika u jotovanoj varijanti na radiju, zaslužuje, kao i u slučaju progona gospođe Tanje Šuković, jasnu i preciznu reakciju i legalan i legitaman protest i otpor svih poslenika javne riječi, društveno odgovornih grupa i pojedinaca, esnafskih, kulturnih i političkih organizacija i subjekata, zapravo, svih poštovaoca ljudskih prava i sloboda, kao i reakciju od strane državnih organa, da se ista zaštite i poštuju u konkretnim situacijama.

Zato u tom smislu dajem punu podršku gospođi Tanji Šuković, kao i g. Žarku Božoviću, u ostvarenju njihovih ustavnih i zakonskih prava i osuđujem kao nepihvatljiv politički motivisani progon i hajku na njih od strane g. Borisa Raonica i pozivam da se prestane i prekine sa takvim ponašanjem od strane čelnika Javnog servisa. Nepravda se ne može i ne smije nanositi ljudima, kao što je u konkretnim slučajevima radi.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Roksana

Da taj nezakoniti i "prekogranični" direktor-poslušnik živi i 200 godina ne može nadmašiti ono što je Tanja profesionalno uradila za crnogorsko pamćenje, a bogami i za novinarstvo kao intelektualni esnaf. Prema tome, kad te ljudski talog proglasi krivim, znači da ne može da podnese auru tvog djela!

miki

profecionalac za primjer i postivanje u svakom pogledu. tom Raonicu smeta sve što ga podsjeća na acrnu Goru, pa i crnogorska azbuka/jotovana/. Raoniću stani pred ogledalo pogledaj se faca ti odaje podmuklu-podlu ličnost. Podnesi ostavku pod HITNO izdajice.

Radnici

Tanja je za ponos RTCG. Ali morate znati da su neki ljudi već stradali od Raonićevih otkaza, jer nijesu odgovorali njegovoj koncepciji bolovanja i rada i finansija. Čovjek je opasan, pokvaren,ambiciozan preko svake mjere pristojnosti.