17 °

max 18 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ne treba zaboraviti spodobu

Stav

Comments 3
Povodom ispada nezakonitog direktora RTCG

Ne treba zaboraviti spodobu

Mlaka, gotovo nikakva, reakcija javnosti

  • Viber

Piše: Časlav Vujotić, novinar RTCG

Prođe nekoliko dana iščekivanja. Da se društvo opet pokaže ujedinjenim u zaštiti dama. Uzaludno. U najnovijem ispadu bi takva kritika bila ukazivanje na specijalno, ne znamo zašto i od koga, zaštićenog. Ni slova od ženskih udruženja još. Nije im, gle čuda, sada bitna poslenica javne riječi, jedna od najčestitijih javnih funkcionerki, koja se u Savjetu RTCG ovih dana usamljena bori protiv bezakonja i nepravde. Dok trpi mobing od onoga kome su puna usta demokratičnosti i uvažavanja principa.

Da, mobing, jer Marijana Camović Veličković je na radnom mjestu, na radnom zadatku. I nije je ugrozio neko na pijaci, ulici ili u busu. Nju već mjesecima unižava on, upravo na sastancima (sjednicama) gdje je ona poslom. Nije nepozvana ušetala (u klub istomišljenika), već je zakonski odabrana za rad u Savjetu RTCG, koji nije nikakvom odlukom, opomenom, osudio nevaspitanje štićenika. Iza uvrijeđene bi trebalo čak da stoji Skupština. Da je štiti i Ministarstvo kulture i medija. Feministkinje su odselile neđe? Na djelu je masovno odsustvo institucionalne brige i ženske solidarnosti. Nije se oglasio ni famozni „menadžment RTCG“. Da podrži glavnog uVrednika, naravno. Tajac.

Slobodno razmišljamo: da li većinska uzdržanost jer nije klimnula EU ili neka ambasada? Ili dežurni uzbunjivači neće da ljute medijskog, uzaludno osuđenog, maga? Jer bi mogli biti uskraćeni za neko gostovanje? Njegove prijateljske, dušmani bi mu možda rekli ,„koristoljubive“, veze sa brojnim nevladinim su izgleda veoma snažne. Poslovne partnere razumijemo, a ima ih dosta, nije njihova oblast da požale. A ima još toliko toga da se kreči.

Crna Gora kao zemlja pravnika, ni da „bekne“. Ombudsman Crne Gore ne živi u ovom slučaju. Makar u slobodnoj formi bilješku, osvrt, kritiku, savjet, kolumnu, komentar, kako god, nije objavio neki od poznatih intelektualaca na račun nepomenika. Đe je čojska Crna Gora?

Sjećamo se društvene ustalasanosti kada su vrijeđane Aleksandra Vuković, Draginja Vuksanović Stanković, Vesna Bratić, Suada Zoronjić i Božena Jelušić. Ali one su poslanice, vlast, partijski vojnici, pa kao da je bilo (manje- više) takmičenje ko će prije osuditi loše ponašanje ka njima. S pravom, tako i treba. Ali se stalo. Guglamo, pa nalazimo da su reagovali između ostalih Vlada, ministarka kulture i medija, Ženski klub skupštine, SNP CG, URA, Crnogorski ženski lobi, ANIMA - centar za žensko i mirovno obrazovanje Kotor, Crnogorski ženski lobi Podgorica, Centar za ženska prava Podgorica, Sigurna ženska kuća Podgorica, Prima Podgorica, SOS Nikšić, Liga glasača Nikšić, Bona fide Pljevlja, SPEKTRA Podgorica, i Udruženje LGBT žena Stana, Medijski savjet za samoregulaciju … Ombudsman, a Osnovno državno tužilaštvo je formiralo krivični predmet!

Nasuprot tome, na to što je Boris Raonić zločinio prema predstavnici ljepšeg pola komentarom su jasno ukazali samo Antena M, CGO i Unija slobodnih sindikata Sindikat medija Crne Gore. Dosta skromno, priznaćete. Praštajte ako ikoga preskočih, većina je prešla preko incidenta. Misterija ćutnje nad bahatošću nezakonitog, netaknutog i dalje, direktora. Nijemo ga posmatraju izvršna i parlamentarne vlasti, tužilačka organizacija, silni akreditovani stranci i bezbrojne organizacije javnog sektora. Kao da mu i mizoginiju - odobravaju?! Jer bez njega ne bi bilo digitalizacije? Kojom se neprestano hvali kontrirajući negativnim ocjenama.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Mina

Nijesu imali kad da stanu u odbranu Marijane Camović-Veličkovic. Bili su u veliku trku da odbrane Maju Vukicevič. I da uz put pomenu Maidu Gorcevic. Koja je bila u funkciji: Da se Vlasi ne dosete!!!

Posao

GA ima fond za unapredjenje civilnog društva. On se gotovinski bavi sa biznisom i cascenjem ljudi koji vole raoniceveve sjednike

Sloba

Nikad goreg "menađžmenta" u istoriji. Sve sami poltroni. Gadno i jadno! Živjeli su u mraku a isti su kreirali 30 godina taj mrak o kojem govore. Gori su od mraka.Ovo je dno dna! Nikad više na izbore! Marijana je časna i dostojanstvena, zastupa pravdu bez obzira što "Pleme moje snom mrtvijem spava"!