Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bratislava: Novi protesti zbog ubistva novinara Kucijaka

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Blic.rs

Bratislava: Novi protesti zbog ubistva novinara Kucijaka Foto: Screenshot Twitter

Više hiljada Slovaka protestovalo je danas na ulicama Bratislave poslije novih otkrića u vezi sa ubistvom novinara Jana Kucijaka i njegove supruge 2018.

Demonstracije protiv korupcije u Slovačkoj održavane su svake nedjelje poslije ubistva Kucijaka i njegove supruge Martine Kusnirove u njihovoj kući u februaru 2018, podsjeća Rojters.

Oko pet hiljada ljudi protestovalo je danas na ulicama slovačke prijestonice, noseći plakate s natpisima "Kocner je Fico" i "Muka nam je od svega".

Rojters dodaje da su demonstracije, na kojima se u jednom trenutku okupilo oko 70 hiljada ljudi, primorale slovačkog premijera Roberta Fica da podnese ostavku.

Tema Kucijakove reportaže bio je Marijan Kocner, jedan od nekoliko osumnjičenih koji sada čeka na suđenje zbog ubistva novinara i njegove supruge i poznanik mnogih političara iz raznih stranaka, podsjeća Rojters.

Četvoro osumnjičenih za ubistvo negiralo je krivicu, dok je peta osoba protiv koje je podignuta optužnica priznala da je pucala na Kocijaka i sada sarađuje sa policijom.

Ostavi komentar

0/300