7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policija u Teksasu ubila tamnoputu ženu kroz prozor njene spavaće sobe

Svijet

Comments 0

Policija u Teksasu ubila tamnoputu ženu kroz prozor njene spavaće sobe

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Policajac u Teksasu u ranim jutarnjim satima u subotu ubio je 28-godišnjakinju, prenijeli su tamošnji mediji. Atatiana Džeferson (28) bila je u svojoj spavaćoj sobi kada je kroz prozor sa spoljašnje strane, ubio policajac kojeg je pozvao komšija.

Zabrinuti komšija pozvao je policiju jer u vrata Atatianinog stana bila otvorena tokom noći, u 2:30 po lokalnom vremenu.

Policajac koji je izašao na teren, inače bijelac, upucao je mladu crnkinju, svega nekoliko sekundi nakon što je uočio.

Snimak s kamere policajca otkriva da je zapucao čim je spazio ženu. Policija je u u službenoj izjavi kazala da se policajac "osjećao ugroženo" te su ga suspendovali dok traje istraga, javlja BBC.

Prema objavljenom snimku policajac se uopšte nije predstavio žrtvi, a tvrdi da je u sobi pronašao pištolj. Inače, svi stariji od 18 godina smiju legalno posjedovati oružje u toj američkoj državi.

Džeferson se brinula o 8-godišnjem nećaku koji je živio s njom i u trenutku ubistva njih dvoje su igrali video igrice, tvrdi advokat porodice.

Komšija koji je pozvao policiju sad krivi sebe. Prije nego je došla policija, sam je išao da provjeri što se događa, ali nije primijetio nikakvo kretanje u Atatianinom stanu.

"Šokiran sam. Ljut. Uznemiren. Osjećam da je to dijelom moja krivica. Da nijesam zvao policiju, sad bi bila živa", kazao je Džejms Smit(62), piše BBC. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR