Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SAD, Kanada i Meksiko dogovorili potpisivanje trgovinskog sporazuma

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Agencije

SAD, Kanada i Meksiko dogovorili potpisivanje trgovinskog sporazuma Foto: Wikipedia; Ilustracija

Kanada, Meksiko i Sjedinjene Američke Države utvrdile su novi sjevernoamerički sporazum o slobodnoj trgovini koji će potpisati danas.

"Ipak, tom dokumentu i dalje je potrebno odobrenje američkih i kanadskih zakonodavaca", poručio je meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador.

Lopez Obrador je naveo da su tri zemlje postigle dogovor o odredbama koje se odnose na radnu snagu, čelik i aluminijum, nakon što su američke demokrate zatražile izvjesne izmjene, prvenstveno da bi se čvršće primenjivao novi meksički Zakon o radu, prenosi B92.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi rekla je na konferenciji za medije da je nakon godinu teških pregovora postignut "beskrajno bolji" sporazum od onog koji je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa na početku predložila, nazivajući to "pobjedom američkih radnika".

Ceremonja potpisivanja sporazuma će se održati u čuvenoj meksičkoj Nacionalnoj palati.

"Što se nas tiče, sada imamo sporazum. Uvjereni smo da je to dobar sporazum za Meksiko, jednako kao i za Kanadu i SAD. U slučaju SAD-a, imamo sporazum sa vladom, ali nam je potrebno da ga ratifikuje i Kongres", rekao je Lopez Obrador.

Ostavi komentar

0/300