13 °

max 20 ° / min 6 °

Ponedjeljak

12.04.

20° / 6°

Utorak

13.04.

13° / 11°

Srijeda

14.04.

13° / 9°

Četvrtak

15.04.

15° / 7°

Petak

16.04.

16° / 5°

Subota

17.04.

14° / 8°

Nedjelja

18.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz zatvora pobjeglo 75 zatvorenika, uglavnom članovi ozloglašene kriminalne grupe

Svijet

Comments 0

Iz zatvora pobjeglo 75 zatvorenika, uglavnom članovi ozloglašene kriminalne grupe

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Najmanje 75 zatvorenika, većinom članova ozloglašene brazilske kriminalne grupe, pobjegla su iz zatvora u pograničnom gradu u Paragvaju.

Odmah je smijenjen upravnik zatvora.

Zvaničnici su saopštili da su otkrili tunel, koji su zatvorenici iskopali tokom operacije za koju su, kako se sumnja, zatvorski zvaničnici znali, kao i da je u ćelijama pronađeno skoro 200 vreća punih zemlje.

"Nemoguće je da niko ništa nije vidio sve ovo vrijeme. Ovo se nije desilo za jedan dan ili jednu noć", izjavila je ministarka pravde Sesilija Peres, prenosi AP.

Peres je novinarima rekla da je pored upravnika zatvora u gradu Pedro Huan Kabaljero, u blziini granice sa Brazilom, otpušteno još šest zatvrskih zvaničcnika, dodaje Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Euklides Akevedo rekao je u saopštenju da je moguće da je tunel bio varka kako bi se pokrila umiješanost zatvorskih zvaničnika, kao i da je moguće da je mnogim zatvorenicima dozvoljeno da izađu iz zatvora kroz glavnu kapiju.

Akevedo je rekao da većinu pobjeglih zatvorenika čine članovi Prve komande prijestonice, najveće brazilske kriminalne organizacije.

Pogranična oblast u blizini grada Pedro Huan Kabaljero smatra se tranzitnom tačkom za krijumčarenje droge i druge kriminalne aktivnosti bandi, poput Prve komande prijestonice i Crvene komande.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR