10 °

max 14 ° / min 7 °

Utorak

20.02.

14° / 7°

Srijeda

21.02.

14° / 5°

Četvrtak

22.02.

12° / 6°

Petak

23.02.

11° / 8°

Subota

24.02.

10° / 8°

Nedjelja

25.02.

9° / 7°

Ponedjeljak

26.02.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je Ruskinja koju Hag želi da uhapsi uz Putina?

Svijet

Comments 0

Ko je Ruskinja koju Hag želi da uhapsi uz Putina?

Autor: Antena M

  • Viber

Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je u petak naloge za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i Marije Aleksejevne Lvove-Belove.

I Putin i Lvova-Belova se suočavaju s optužbama za počinjene ratne zločine u Ukrajini, a sud u Hagu navodi da su njih dvoje nezakonito deportovali djecu iz ove države u Rusiju.

Lvova-Belova koju mediji ponekad nazivaju i “ruskom majkom” inače radi kao službenica za prava djece u Rusiji, a na tu funkciju je Putin imenovao 2021. godine, prenosi Newsweek.

Nedavno je dospjela na medijske naslovnice kada je na Telegramu podijelila informaciju da pomaže u povezivanju ukrajinske djece i roditelja u Rusiji koji žele da ih usvoje.

U proljeće 2022. godine Lvova-Belova je usvojila tinejdžera iz Ukrajine, tačnije, Marijupolja, jednog u nizu gradova kojeg su napali Rusi. Ona je navodno posjećivala teritorije pod ruskom okupacijom u Ukrajini i brinula se da ukrajinska djeca budu deportovana u Rusiju.

“Kada smo ih doveli u Rusiju da se malo oporave, počela je priča da su negativno govorili o Putinu, govorili svakakve ružne stvari, pjevali ukrajinsku himnu i sve to. Da, postoji ta vrsta negativnosti, možda u početku, ali onda se pretvori u ljubav prema Rusiji”, kazala je tom prilikom Lvova-Belova.

CNN je u februaru izvijestio da Lvova-Belova nastavlja sa svojom praksom posjete Ukrajini i deportacijom tamošnje djece u Rusiju u kojoj ih usvajaju ruske porodice.

Prema izvještaju, Putin je dao Lvovoj-Belovoj dozvolu da poduzme “dodatne mjere” za oporavak djece bez roditeljskog staranja na ruskim pripojenim teritorijama Ukrajine, uključujući Zaporožje, Herson, Lugansk i Donjeck.

Na društvenim mrežama često je dijelila fotografije djece nakon što su ih usvojile porodice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR