10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prebrojano 99 odsto glasova, Erdogana podržalo 52,1 odsto birača, slavlje na ulicama, stižu prve čestitke novom starom predsjedniku Turske

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 1

Prebrojano 99 odsto glasova, Erdogana podržalo 52,1 odsto birača, slavlje na ulicama, stižu prve čestitke novom starom predsjedniku Turske

Autor: Antena M

  • Viber

Redžep Tajip Erdogan proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima i zahvalio javnosti na "festivalu demokratije". On se obratio građanima Turske nakon prebrojanih 99 odsto glasova i, prema preliminarnim rezultatima, osvojenom podrškom 52,1 odsto birača. 

„Završili smo drugi krug predsedničkih izbora uz naklonost naše nacije. Želio bih da se zahvalim svakom članu naše nacije koji nam je još jednom prenio odgovornost za upravljanje Turskom u narednih pet godina”, rekao je on.

“Turska je danas jedini pobjednik”, poručio je Erdogan.

Zahvalio je turskoj javnosti na “festivalu demokratije” koji je zemlja doživjela tokom izbora.

“Ako Bog da, bit ćemo dostojni vašeg povjerenja kao što smo bili posljednju 21 godinu”, rekao je predsjednik Turske.

Dodao je da su svih 85 miliona građana zemlje “pobjednici”  izbora 14. i 28. maja.

Svojim okupljenim simpatizerima s vrha autobusa obratio se pjesmom; zahvalio je biračima na još jednom petogodišnjem mandatu na čelu države.

Novinarka BBC-ja javlja kako u tom kvartu Ankare vlada pobjednička atmosfera, zato što su se slavlju pridružili i brojni građani koji trube na automobilima te mašu turskim zastavama.

Simpatizeri stranke AKP nude prolaznicima besplatne turske zastave.

Počele su da stižu i prve čestitke. 

Mađarski premijer Viktor Orban  čestitao je pobjedu u drugom izbornom krugu Redžepu Tajipu Erdoganu.

“Čestitam predsjedniku Erdoganu na njegovoj neupitnoj izbornoj pobjedi”, naveo je on i dodao “Tebrikler, Sayın Cumhurbaşkanı!” što je u prevodu sa turskog “Čestitamo, gospodine predsjedniče”.

 I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je izbornu pobjedu starom novom predsedniku Turske  i poželio mu uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti.

“U svoje i u ime građana Srbije, upućujem vam srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Turske, sa željom da i u ovom mandatu ostanete posvećeni daljem razvoju vaše zemlje i dobrobiti njenih građana”, navodi se u čestitki.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Ne znam što da napišem,ne sviđaju mi se ćestitke Orbana i Vućića,I još me bode u oči 50hiljada mrtvih oni slave to je nedavno bože kao jedan veći grad u CG.Sa srećom pobjeda i da prema CG obratite pažnju jer je Vućićev čivjek u CG Presjednik ne svih građana