17 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vikiliks razotkriva sve tajne CIA: Koristili su i "Putina"

Svijet

Comments 0

Vikiliks razotkriva sve tajne CIA: Koristili su i "Putina"

  • Viber
Agenti CIA su koristili tehnike za špijuniranje koje su nazivali po imenu ruskog predsjednika Vladimira Putina, objavio je Vikiliks.

Kako je navedeno u novoj seriji podataka koje je CIA smatrala strogo čuvanom tajnom, američki obavještajci su koristili "pet lokacija za tajno slušanje".

Oni su sve te lokacije nazivali "Džepni Putin" (Pocket Putin) i koristili su ih za prisluškivanje računara i telefona, u koje su prethodno ubacivani "zloćudni softveri".

v cia putin sifra

Lokacije za prisluškivanje su bile postavljene na serveru CIA, a ekipa ljudi koja je operisala njima je zaposlena u Operativnom odjeljku za podršku, koji postoji kao posrednik između operativnog osoblja CIA i osoblja za tehničku podršku CIA.

Sve to je funkcionisalo tako što agenti CIA izdaju zahtjeve poslije čega dolazi do hakerskih napada, preko niza lokacija, uključujući i "Džepnog Putina".

Vikiliks nije objavio gdje su korišćene lokacije za prisluškivanje sa imenom ruskog predsjednika, kao ni šta su prikupljale, ali se ističe da je svrha bila "nadgledanje i komunikacija sa zloćudnim softverima koji su napadali računare i drugu opremu".

Navodno je Operativni odjeljak za podršku svoje projekte nazivao "najcrnjim Trojancima i alatima za prikupljanje podataka".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR