21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kijev: Ruski napadi širom Ukrajine, ima povrijeđenih

Izvor: EPA-EFE Arhiva

Svijet

Comments 0

Kijev: Ruski napadi širom Ukrajine, ima povrijeđenih

Autor: Antena M

  • Viber


Rusija je izvela napade dronovima i projektilima na civilnu i kritičnu infrastrukturu širom Ukrajine, saopštile su kijevske vazduhoplovne snage.

Vazduhoplovstvo je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram saopštilo da je Rusija napala centralnu Poltavsku oblast sa dvije balističke rakete ispaljene iz balističkog raketnog sistema Iskander i tri rakete zemlja-vazduh iznad Donjecke oblasti na istoku.

Filip Pronin, guverner Poltavske oblasti, napisao je na Telegramu da je napad pogodio industrijsku lokaciju u gradu Kremenčuku, izazvavši požar. Dalje jugoistočno u regionu Zaporožja, guverner Jurij Malaško rekao je da je infrastrukturna lokacija pogođena u napadu dronom. Ekipe Hitne pomoći su bile na licu mesta, rekao je Malaško, ali nije naveo detalje o šteti ili žrtvama.

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tokom noći četiri od osam dronova koje je lansirala Rusija, saopštile su vazduhoplovne snage.

Rojters nije mogao nezavisno da provjeri izvještaje. Nije bilo komentara iz Rusije.

Ruske snage su tokom noći napale osam zajednica u Sumskoj oblasti, izazvavši više od 24 eksplozije, saopštila je regionalna vojna uprava Sumi.

Granatiranje pograničnih teritorija i naselja Sumske oblasti dovelo je pod vatru zajednice Bilopoljska, Šaliginska, Esmanska i Druzbivska, prenosi Gardijan.

Rusko granatiranje pogodilo je i zajednice Esman i Družbiv, kao i naselje Bilopolj koje je takođe bilo na meti artiljerijskog granatiranja i BMD topa. 

Ruske snage su gađale djelove oblasti Harkov tokom jučerašnjeg dana i jutros, ranivši nekoliko i oštetivši objekte, rekao je Oleg Sinegubov, šef regionalne državne administracije Harkova.

Jedna 77-godišnja žena je povrijeđena i hospitalizovana u napadu na grad Vovčansk. U ruskom granatiranju povrijeđen je 61-godišnji muškarac u Kozači Lopanu.

Dva muškarca, 42 i 50 godina, hospitalizovana su nakon napada na okrug Kupjan.

Ukupno je napadnuto 20 naselja, rekao je Sinegubov.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR