16 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prvi put snimljeno Putinovo imanje duplo veće od Monaka: "Čuva ga Pancir-S1"

Izvor: Dossier YouTube

Svijet

Tag Video
Comments 0

Prvi put snimljeno Putinovo imanje duplo veće od Monaka: "Čuva ga Pancir-S1"

Izvor: Index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Istražitelji centra Dossier uspjeli su da snime Putinovo tajno imanje u Kareliji, republici u sjeverozapadnom dijelu Rusije, uz granicu s Finskom. To je prvi put da je imanje detaljno snimljeno otkad je počela njegova izgradnja prije 10 godina.

"Putinova tajna sjeverna rezidencija u Kareliji zadire u sve više i više zaštićenih područja, a njena teritorija je već duplo veća od površine Monaka", napisao je na X-u Anton Geraščenko, savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine.

Za "Putinovu daču" u Kareliji zna se od 2016. godine, ali do sada nije bilo detaljnih fotografija i videa. Rezidenciju su prije više od deset godina počeli graditi njegovi prijatelji milijarderi iz Sankt-Peterburga, među kojima je bio i Jurij Kovalčuk. Mještani kažu da se Putin pojavljuje ovdje barem jednom godišnje, nakon posjeta samostanu Valaam.

Čuva ga Pancir-S1?

Vodopad Marjalahti, koji je visok četiri metra, trebalo bi biti dio nacionalnog parka, no pristup mu je ograničen ogradom s bodljikavom žicom i danonoćnim osiguranjem. Za "vlasnika slapa" nasuprot vodopada postavljena je sjenica kako bi se mogao sam diviti biseru nacionalnog parka, napisao je Geraščenko.

Na području se nalaze tri objekta - ribarska koliba, štala i vrtna kuća. Ali izgledom ne podsjećaju ni na kolibu ni na staju, već su izgrađeni u modernom stilu. U blizini jedne od kuća nalazi se nasip koji je izgrađen nakon početka rata. Novinari pretpostavljaju da je ondje postavljen protivvazdušni sistem Pancir-S1 za Putinovu zaštitu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR