15 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaharova: SAD pokušavaju spasiti Ukrajinu pominjanjem ISIL-a

Svijet

Comments 0

Zaharova: SAD pokušavaju spasiti Ukrajinu pominjanjem ISIL-a

Izvor: Index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Rusija je dovela u sumnju tvrdnje SAD-a da je Islamska država (ISIL) odgovorna za napad na koncertnu dvoranu u blizini Moskve u kojem je ubijeno 137 ljudi, a ranjeno 182.

U najsmrtonosnijem napadu na ruskoj teritoriji od talačke krize u Beslanu 2004. kada su islamisti oteli više od 1000 ljudi, uključujući stotine djece, četiri naoružana muškaraca upala su u petak u trgovački centar Crocus City Hall, u kojem se nalazi i koncertna dvorana, i otvorili vatru na ljude koji su čekali da počne rock koncert grupe Picnic.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad, a SAD su saopštile kako vjeruju da iza napada stoji ISIL. Iz Vašingtona su podsjetili da su početkom mjeseca upozorili Rusiju da raspolažu s informacijama o neminovnom napadu na ruskom tlu.

"Nakon napada na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve, SAD pokušava spasiti Ukrajinu pominjanjem terorističke grupe Islamska država (ISIL), zabranjene u Rusiji, te prikriti sebe i režim Zelenskog koji je stvorio", napisala je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u autorskom članku za Komsomolskaju Pravdu.

Američki politički inženjeri, kako je navela, satjerali su se u ćošak svojim pričama da je napad na Crocus City Hall izvela teroristička grupa ISIL.

"Otuda svakodnevni pokušaji Vašingtona da pokriju sebe i režim Zelenskog strašenjem ISIL-om", istakla je Zaharova.

On tvrdi da postoji niz faktora koji direktno i indirektno ukazuju na umiješanost američkih vlasti u, kako je navela, sponzoriranje ukrajinskog terorizma. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR