11 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izraelski predsjednik: Iran je napadom objavio rat Izraelu

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Izraelski predsjednik: Iran je napadom objavio rat Izraelu

Izvor: Agencije

Autor: Antena M

  • Viber

Iranski napad na Izrael s 200 dronova, krstarećih i balističkih projektila pokrenut kasno sinoć završen je u nedjelju ujutro bez težih posljedica, jer je većina lansiranih projektila presretnuta i oborena. Izraelska vojska saopštila je da je manji broj projektila zemlja-zemlja pogodio Izrael, te da je pritom  ranjena jedna djevojčica i oštećeno  vojno postrojenje na jugu. Napad su osudile mnoge države, kao i generalni sekretar UN-a, koji je ocijenio da je riječ o ozbiljnoj eskalaciji.

U nastavku pratimo tok događaja: 

23:06  Šef UN-a: Bliski istok je na rubu

Generalni sekretar UN-a Antonio Guteres pozvao je na maksimalnu suzdržanost nakon iranskih osvetničkih napada na Izrael.

Na sastanku Savjet bezbjednosti UN-a, Guteres je rekao: "Bliski istok je na rubu. Ljudi u regionu suočavaju se sa stvarnom opasnošću od razornog sukoba punih razmjera. Sada je vrijeme za smirivanje i deeskalaciju."

22:16 Ali Hamnei: Jerusalim će biti u rukama Muslimana

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei objavio je videosnimak presrijetanja raketa na nebu iznad Jerusalima nakon sinoćnjeg napada Irana.
Hamnei je uz videosnimak napisao na hebrejskom, a prenosi portal Klix: "Al-Quds (Jerusalem) će biti u rukama muslimana, a muslimanski svijet će slaviti oslobođenje Palestine".

22:10 Izraelski ratni kabinet za sada bez dogovora o načinu odgovora Iranu

Višesatni sastanak izraelskog ratnog kabineta završen je bez odluke o tome kako će Izrael odgovoriti na iranski napad, rekao je izraelski zvaničnik. 

Kabinet je odlučan da odgovori – ali tek treba da odluči o vremenu i obimu, piše CNN

Zvaničnik je rekao da je izraelska vojska dobila zadatak da smisli dodatne opcije za odgovor.

20:59 Iran je objavio rat Izraelu

Predsjednik Izraela Isak Hercog rekao je da je sinoćnjim napadom Iran objavio rat Izraelu, kao i da Tel Aviv "razmatra sve opcije" koje mogu da se očekuju uslijed eskalacija regionalnih tenzija.

„Ovo je objava rata. Sada, zato što smo uzdržani i zato što znamo posljedice i zato što imamo rasprave sa našim partnerima, razmatramo sve opcije i sasvim sam uvjeren da ćemo preduzeti neophodne korake da zaštitimo i odbranimo naš narod. Mi ne tražimo rat“, rekao je Hercog za Skaj njuz.

Dodaje da je sinoćnji napad „samo još jedan primjer“ kako Iran funkcioniše, „šireći haos, teror i nestabilnost po cijelom svijetu“.

„Vrijeme je da se svijet suoči sa imperijom zla u Teheranu i jasno stavi do znanja iranskom režimu da to ne može da prođe, da je to neprihvatljivo“, istakao je Hercog.

Predsjednik Izraela je ponovo porekao umiješanost njegove zemlje u napad na iranski konzulat u Damasku, zbog kojeg su izvršeni sinoćnji napadi Irana, i rekao da je meta bila zgrada blizu diplomatske misije Teherana u Siriji.

19:48 Portparol izraelske vojske Imamo plan i za defanzivu i za ofanzivu

Portparol izraelske vojske Daniel Hagari u obraćanju novinarima na pitanje je li dogovoreno hoće li odgovoriti i kako na iranski napad rekao je da Izrael ima plan.

- Imamo planove za defanzivu i ofanzivu, ali ništa više od toga ne mogu reći. Naš je cilj zaštititi naše građane.

Ova izjava ukazuje na to da izraelske obrambene snage imaju pripremljene strategije za obranu i napad, ali detalji o tim planovima nisu javno dostupni.

"Izrael je odobrio operativne planove i za ofanzivnu i za obrambenu akciju", rekao je obraćajući se medijima.

"Tokom posljednja dva sata odobrili smo operativne planove. Nastavićemo da štitimo državu Izrael i zajedno sa našim partnerima nastavićemo graditi sigurniju i stabilniju budućnost za cijeli Bliski istok", rekao je kontraadmiral Daniel Hagari.

17:38 Bijela kuća: Bajden je bio jasan – SAD ne žele rat sa Iranom

SAD ne žele ni zaoštravanje ni rat sa Iranom, izjavio je danas portparol Bijele kuće Džon Kirbi, dan poslije napada Irana na Izrael.
 
„Predsjednik SAD je bio jasan. Ne želimo zaoštravanje. Ne želimo rat sa Iranom. Mislim da će nam naredni sati i dani mnogo toga reći“, rekao je Kirbi za američki televizijski kanal En Bi Si.

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

Prema izraelskoj vojsci, napad je „spriječen“, dok je Iran pozdravio ono što smatra opravdanim odgovorom na izraelski napad kojim je uništen njihov konzulat u Damasku.

„Jasno smo stavili do znanja svim stranama, uključujući Iran, šta ćemo uraditi… i koliko ćemo ozbiljno shvatiti svaku potencijalnu prijetnju našem osoblju“ pozicioniranom na Bliskom istoku, dodao je Kirbi.

Bajden je sinoć rekao da su američke snage pomogle da se obore „skoro sve“ bespilotne letelice i rakete koje je Iran poslao na Izrael, dodajući da je ponovo potvrdio svoju „nepokolebljivu“ podršku izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu.

Nesuglasice su posljednjih nedjelja sve vidljivije između Bajdena i Netanijahua zbog načina na koji Izrael vodi rat u Pojasu Gaze.

Ipak, Kirbi je rekao da će SAD nastaviti da pomažu Izraelcima da se brane.

17:19 NATO pozvao na uzdržanost

NATO je danas osudio napad Irana na Izrael i pozvao je na uzdržanost u regionu Bliskog istoka.

Portparol NATO-a Fara Daklala napisala je na platformi X da je od vitalnog značaja da sukob na Bliskom istoku ne izmakne kontroli.

"Osuđujemo napad Irana preko noći, pozivamo na uzdržanost i pažljivo pratimo razvoj događaja", navela je Daklala, prenosi CNN.

17:07 Ministar ratnog kabineta Izraela: Ispostavićemo račun Iranu, kada nam to bude odgovaralo

Izrael će odgovoriti kada za to dođe vrijeme i mora da nastavi da jača regionalne saveze nakon uspješne odbrane od Irana, izjavio je ministar ratnog kabineta Izraela, Beni Ganc.

„Iran je globalni problem, to je regionalni izazov i opasnost za Izrael, a juče je svijet jasno stao zajedno sa Izraelom pred opasnošću. Izrael protiv Irana, svijet protiv Irana – ovo je rezultat. Ovo je strateško dostignuće, koje moramo da iskoristimo za bezbjednost Izraela“, navodi Ganc, prenosi Times of Israel.

„Ovaj događaj nije završen – strateški savez i sistem regionalne saradnje koji smo izgradili i koji je izdržao značajan ispit treba da se ojačaju upravo sada. Izrael je juče dokazao da je sidro vojne i tehnološke moći i sidro bezbjednosti na Bliskom istoku2, dodaje izraelski ministar.

Kako je istakao, Izrael će „ispostaviti račun Iranu, kada mu to bude odgovaralo“.

„I što je najvažnije – suočeni sa željom naših neprijatelja da nam nanesu štetu, ujedinićemo se i postati jači“, dodao je Ganc.

16:46 Netanjahu odustao od napada na Iran

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odustao je od uzvratnog napada na Iran nakon razgovora sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom, objavio je Njujork tajms.

List navodi da je Bajden u telefonskom razgovoru odvratio Netanjahua da odobri trenutni uzvratni udar na Iran nakon što je Teheran sinoć lansirao oko 300 dronova i projektila na Izrael, piše N1.

Kako se navodi, nekoliko članova izraelskog ratnog kabineta bilo je za pokretanje uzvratnog napada na Iran, ali se od toga odustalo jer u iranskim napadima nije pričinjena ozbiljna šteta, kao i zbog razgovora Netanjahua sa Bajdenom, preneo je Tajms of Izrael.

16:14 Papa Franja: Izbjeći nove akcije koje bi mogle da pokrenu "spiralu nasilja"


Papa Franja pozvao je Iran i Izrael da izbjegnu nove akcije koje bi mogle da pokrenu "spiralu nasilja" i uvuku Bliski Istok u još dublji konflikt. 

Obraćajući se vjernicima na Trgu svetog Petra, papa je naveo da "u molitvi i sa zabrinutošću" prati vijesti koje govore o pogoršanju situacijue u Izraelu nakon intervencije Irana.

Papa je apelovao na obje strane da momentalno stopiraju bilo kakve akcije koje bi vodile daljem intenziviranju konflikta na Bliskom Istoku, javlja AP. 

"Niko ne bi trebalo da prijeti egzistenciji drugog. Umjesto toga, sve nacije bi trebalo da stanu na stranu mira i pomognu Izraelu i palestincima da žive u dvije države jeni pored drugih, u sigurnosti", poručio je papa.

 "Dosta je rata, dosta je napada, dosta je nasilja! Da dijalogu, da miru!", poručio je papa Franja, koji je i ranije pozivao strane u sukobu da krenu putem pregovora.

16:00 Borel sazvao za utorak video sastanak ministara spoljnih poslova EU


Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel objavio je da je poslije iranskih napada na Izrael sazvao za utorak vanredni video sastanak ministara spoljnih poslova Unije. 

"Naš cilj je da doprinesemo deeskalaciji i bezbjednosti u regionu", napisao je Borel na mreži X. 

U vezi noćašnjih iranskih napada na Izrael, sazvan je i video sastanak Grupe 7 najbogatijih liberalnih demokratija, kao i vanredni sastanak Savjeta bezbjednosti UN.

14:06 Britanski premijer potvrdio: Avioni UK oborili iranske dronove


Premijer Velike Britanije Riši Sunak osudio je iranski napad na Izrael, prenosi BBC.

On je potvrdio da su britanski avioni oborili nekoliko iranskih dronova. Ujedinjeno Kraljevstvo je učestvovalo u "međunarodnom koordinisanom naporu" da presretne iranske projektile i dronove, rekao je.

"Kraljevsko vazduhoplovstvo poslalo je dodatne avione u region", dodao je.

Sunak je rekao da je napad Irana bio "opasna i nepotrebna eskalacija" koju je najoštrije osudio.

13:34 Iranski šef diplomatije poručuje: Nećemo nastaviti napade, ali ćemo se braniti ako zatreba
 
Šef iranske diplomatije Hossein Amir-Abdollahian oglasio se povodom napada Irana na Izrael kazavši kako Iran neće oklijevati da brani njegove interese ni pod koju cijenu, odnosno ukoliko Izrael uzvrati napadima.

Iranski ministar vanjskih poslova kaže da Islamska Republika ne namjerava nastaviti svoje "odbrambene operacije", ali će se zaštititi "od svake nove agresije".

"Ostvarivanje prava na legitimnu odbranu pokazuje odgovoran pristup Irana regionalnom i međunarodnom miru i sigurnosti", piše Hossein Amir-Abdollahian na X.

"U ovom trenutku, Islamska Republika Iran nema namjeru da nastavi odbrambene operacije, ali ako bude potrebno, neće oklijevati da zaštiti svoje legitimne interese od bilo kakve nove agresije", piše on, nekoliko sati nakon što je Iran pokrenuo veliki talas od oko 300 napada dronova i raketa u svom prvom direktnom napadu na Izrael.Prije njega, oglasio se i iranski predsjednik Ebrahim Raisi koji je takođe podržao podržao akcije Iranske garde ističući da je time data lekcija cionističkom režimu.

13:03 Savjet bezbednosti UN zasjedaće na zahtjev Izraela

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija zasjedaće na zahtjev Izraela, povodom iranskog napada projektilima u subotu uveče.

Savjet bezbjednosti UN trebalo bi da se sastane oko 16 časova po lokalnom vremenu, nakon što je hitnu sjednicu zatražio ambasador Izraela u UN Gilad Erdan od ambasadora Malte, koja predsjedava Savjetom bezbjednosti.

Erdan je zatražio hitan sastanak Savjeta bezbjednosti kako bi se nedvosmisleno osudio Iran za „teška kršenja međunarodnog prava“, a Islamska revolucionarna garda Irana proglasila za terorističku organizaciju, naveo je Erdan.

Iranska misija pri UN objavila je tokom noći da je vojna akcija protiv Izraela pokrenuta u skladu sa Članom 51 Povelje UN, kao odgovor na izraelski napad na konzulat Irana u Damasku.

„Što se nas tiče, ovo je gotovo i ova stvar se može smatrati završenom. Ukoliko, pak, režim u Izraelu napravi sljedeću grešku, iranski odgovor će biti znatno žešći“, saopštila je Misija Irana pri UN.

Izrael još nije odlučio o eventualnom odgovoru na iranski napad, ali će to biti tema sjednice Ratnog kabineta i članova izraelske vlade koja je zakazana za 15 časova, preneo je Tajms of Izrael.

Teheran u međuvremenu, kako je prenijela iranska agencija Fars, budno motri na Jordan, koji bi mogao da bude nova meta u slučaju bilo kakvog poteza podrške Izraelu.

Jordan je prethodno saopštio da je presreo nekoliko projektila koji su ušli u njegov vazdušni prostor iz pravca Irana.

Sirija, koja je saveznik Irana, saopštila je da je podigla nivo gotovosti protivvazdušne odbrane oko glavnog grada i većih vojnih baza.

12:40 Iranski predsjednik: Izrael je "naučio lekciju"

Predsjednik Irana rekao je da je vojska te zemlje sinoć "očitala lekciju" Izraelu.

"Na svaku novu avanturu odgovoriće se težim i žalosnim odgovorom, rekao je Ebrahim Raisi u objavi na društvenoj mreži X koju je objavilo ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo je napad Irana okarakterisalo kao "istorijsku, moćnu, pobjedonosnu operaciju".
 
12:25  IDF: Moramo biti spremni za novi front u ratu

IDF je "spreman i za dalju agresiju", rekao je portparol IDF-a pukovnik Peter Lerner za Sky News.

Sinoćnju odbranu Izraela nazvao je "jedinstvom razumnih igrača protiv đavolskog plana Irana". Poslao je jasnu poruku Iranu da "ovo jednostavno neće samo tako proći".

Upitan hoće li Izrael odgovoriti, kaže: "To je vrlo dobro pitanje. Danas gledamo prema vladi, vlada će se sastati kasnije danas i oni će donijeti odluke i uputiti vojsku u skladu s tim." IDF će se "pripremati za svaku mogućnost".

Na pitanje je li se otvorio novi front u izraelskom ratu, rekao je: "Svakako se nadam da nije, no mislim da trebamo biti spremni na tu realnost.

  
12:04 UAE i Jordan pozivaju na krajnju suzdržanost kako bi se izbjegao 'ratni ponor'

Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali su na "najveću suzdržanost" kako bi se izbjeglo "uvlačenje regije u nove razine nestabilnosti".

Ministarstvo vanjskih poslova UAE-a saopštilo je da UN i  Savjet bezbjdnosti moraju riješiti "hronična pitanja i sukobe" na Bliskom istoku.

Ističu kako se nesuglasice moraju riješiti "dijalogom i diplomatskim kanalima kako bi se poštovala vladavina prava i poštovala Povelja Ujedinjenih naroda.

"Eskalacija je predstavljala prijetnju "globalnoj sigurnosti i stabilnosti", dodaju.

Tu poruku ponovilo je jordansko ministarstvo vanjskih poslova, rekavši da bi eskalacija "mogla gurnuti cijelu regiju u ponor rata".

Prvi korak prema deeskalaciji je "okončanje izraelske agresije na Gazu i početak sprovođenja dvodržavnog rješenja", navodi se.

11:40 Večeras sjednica Savjeta bezbjednosti UN o napadu Irana na Izrael

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN na kojoj će se razgovarati o napadu Irana na Izrael zakazana je za večeras, potvrdila je misija Malte, koja predsjedava najvišim tijelom svjetske organizacije.

Portparol misije rekao je da je početak sjednice planiran za 22.00 časa po srednjoevropskom vremenu.

Iran je sinoć pokrenuo vazdušni napad na Izrael u znak odmazde za napad na iranski diplomatski objekat u Damasku u Siriji 1. aprila. 

Izraelska vojska saopštila je da su oružane snage oborile više od 99 odsto iranskih bespilotnih letjelica i projektila i da se razmatraju opcije za dalja dejstva.

11:15 Iran: Napad je ispunio sve ciljeve

Komandant iranskih oružanih snaga saopštio je da je napad izveden tokom noći na Izrael "postigao sve svoje ciljeve".

"Operacija 'Iskreno obećanje' uspješno je sprovedena između jučer navečer i jutros i postigla je sve svoje ciljeve", izjavio je general Mohamad Bagheri na televiziji, precizirajući da nijedno urbano ili privredno središte nije bilo na meti iranskih bespilotnih letjelica i projektila.

Iran je upozorio Izrael da slijedi veći napad na njegovu teritoriju ako uzvrati na noćašnji napad Teherana, dodajući da je Vašington upozoren da ne podržava izraelsku vojnu akciju.

09:35 Francuska pomogla u obrani Izraela od iranskog napada

Izraelska vojska saopštila je da je Francuska bila među zemljama uključenim u obranu Izraela od iranskog napada.

"Francuska ima vrlo dobru tehnologiju, mlaznjake, radare i znam da su pridonijeli patroliranju zračnog prostora", rekao je glavni portparol izraelske vojske.

Dodao je da nema tačne podatke o tome jesu li francuski avioni oborili neku od iranskih raketa.

U odbrani su pomogli Velika Britanija, SAD i Jordan.

09.15 Svi dronovi presretnuti prije ulaska u izraelski vazdušni prostor

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari potvrdio je da je balističkim projektilima direktno pogođena vazdušna baza Nevatim, ali je rekao da je to izazvalo samo „manju štetu na infrastrukturi“ i da je baza i dalje u potpunosti operativna, dodajući da je u napadu povrijeđena jedna mlada devojka.

Svi dronovi i krstareće rakete koje je lansirao Iran presretnuti su prije ulaska u izraelski vazdušni prostor, kao i većina od 120 balističkih raketa, rekao je on, prenosi Gardijan.

09:04 Iran zaprijetio američkim bazama i većim napadom na Izrael ako uzvrati

Načelnik  iranskih oružanih snaga rekao je da će svaka izraelska odmazda biti dočekana većim napadom od sinoćnjeg, prenose tamošnji mediji. 

Navode da je general Mohammad Bagheri također upozorio SAD da će njihove baze biti na meti ako Vašington podupre Izrael u bilo kakvoj vrsti odmazde.

"Naš odgovor će biti jači od večerašnje vojne akcije ako Izrael uzvrati Iranu", rekao je.

Zapovjednik Islamske revolucionarne garde, Husein Salami, takođe je upozorio da će Teheran uzvratiti na svaki izraelski napad na njegove interese, dužnosnike ili građane.

08:30 Njemačka i Japan osudili iranski napad na Izrael

Njemački kancelar Olaf Šolc osudio je u iranski vazdušni napad na Izrael, a Japan se pridružio osudi tog napada, prenose svjetske agencije.

Njemački kancelar Olaf Šolc "najoštrije moguće" osuđuje iranske zračne napade na Izrael i "Iran reskira regionalni požar tim neodgovornim i neopravdanim napadom", rekao je portparol njemačkog kancelara.

Japan je oštro osudio osvetnički napad Irana na Izrael, nazivajući ga eskalacijom događaja. Tokio je poručio da je duboko zabrinut situacijom, u izjavi koju je u nedjelju objavio ministar vanjskih poslova.

"Ovaj napad je jedan od onih koji dodatno pogoršavaju trenutnu situaciju na Bliskom istoku. Duboko smo zabrinuti i oštro osuđujemo ovu vrstu eskalacije" navodi  se u saopštenju.

07:45 Bajden osudio napade Irana na Izrael

Američki predsjednik Džo Bajden osudio je napade Irana na vojne objekte u Izraelu i najavio da će u nedjelju sazvati čelnike G7 radi koordiniranog diplomatskog odgovora na iranski napad.

"Danas je Iran, zajedno s svojim opunomoćenicima koji djeluju iz Jemena, Sirije i Iraka, izveo vazdušni napad bez presedana na vojne objekte u Izraelu. Najoštrije osuđujem ove napade", stoji u pisanom saopštenju američkog predsjednika.

Navodi da je  američka vojska, kako bi podržala odbranu Izraela, prošle sedmice prebacila avione i odbrambene razarače u regiju. Zahvaljujući tome Izrael je uspio oboriti gotovo sve nadolazeće bespilotne letjelice i projektile.

U saopštenju se navodi i da je američki predsjednik u subotu razgovarao s izraelskim premijerom Netanjahuom kako bi potvrdio američku predanost sigurnosti Izraela.

07:20 Netanjahu: Pobijedićemo sve neprijatelje 

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu na društvenoj mreži X napisao je da da će njegova zemlja "pobijediti".

"Država Izrael je jaka, IDF je jak, narod Izraela je jak. Zajedno ćemo izdržati i uz Božju pomoć - zajedno ćemo pobijediti sve naše neprijatelje", napisao je.

U ranijem obraćanju rekao je da je vojska "spremna za svaki scenario", nakon što je Iran preko noći lansirao baraž bespilotnih letjelica i projektila.
 
07: 05 Izraelski vazdušni prostor ponovno otvoren

Izraelski vazdušni prostor ponovno je otvoren nakon što je bio zatvoren zbog iranskog napada na Izrael, prenose agencije.

07:00 Ostin: Ne želimo sukob s Iranom, ali nećemo oklijevati da zaštitimo svoje snage
 
Američki ministar odbrane Lojd Ostin poručio je da SAD ne žele sukob s Iranom, ali da neće oklijevati da zaštite svoje snage i podržati odbranu Izraela.

 Dodao je da poziva Iran da deeskalira situaciju i zaustavi sve daljnje moguće napade.

Podsjećamo, ranije su razgovarali predsjednik SAD Džo Bajden i premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

Bajden je naveo kako je u razgovoru s Netanjahuom ponovno potvrdio američku predanost Izraelu. 

"Rekao sam mu da je Izrael pokazao izvanrednu sposobnost odbrane čak i od napada bez presedana, šaljući jasnu poruku svojim neprijateljima da ne mogu učinkovito ugroziti sigurnost Izraela",  poručio je Bajden.



06:30 Izrael uspješno neutralisao iranski napad

Izraelska vojska objavila je da je "većina" bespilotnih letjelica i projektila presretnuta sistemom protivvazdušne odbrane i "u saradnji s izraelskim strateškim saveznicima prije nego što su prijetnje stigle do izraelske teritorije".

Manji broj projektila zemlja-zemlja pogodio je Izrael, ranivši pritom jednu djevojčicu. Nanijeta je i šteta jednom vojnom postrojenju na jugu.

Iran je u subotu navečer lansirao 200 dronova i projektila na Izrael, u znak odmazde za izraelski napad na iranski konzulat u Damasku u kojem je poginulo sedam pripadnika Revolucionarne garde.

U Izraelu je bila proglašena vazdušna uzbuna, čule su se sirene i eksplozije, ali uglavnom su to bili zvuci presretanja i obaranja iranskih letjelica.

Iranska ambasada pri UN-u objavila je da se ovom akcijom odmazda za napad može smatrati zaključenom.

- U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znantno oštriji, navodi se u objavi iranske misije pri UN-u na društvenoj mreži X.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR