Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sedmoro mrtvih nakon što je trkački automobil izletio sa staze

Izvor: screenshot

Svijet

Comments 0

Sedmoro mrtvih nakon što je trkački automobil izletio sa staze

Autor: Antena M

  • Viber

Sedmoro ljudi je poginulo, a najmanje 18 je povrijeđeno danas kada je trkački automobil tokom trke izletio sa staze, u gradu Dijatalava u Šri Lanci, saopštila je policija.

Vozilo je udarilo u gomilu na nezaštićenom dijelu zemljane staze koju održava vojska na Fox Hilu, koji se nalazi oko 180 km od glavnog grada Šri Lanke.

Video koji se naširoko dijeli na društvenim mrežama prikazuje nadzornike staze kako mašu žutim zastavama kako bi upozorili vozače da uspore nakon što se automobil prevrnuo na stazi.

Potom se vidi nekoliko automobila kako prolaze velikom brzinom u oblacima narandžaste prašine, sve dok se crveni automobil ne zabije u gomilu, nakon čega su se čuli vrisci.

“Ukupno 27 osoba prebačeno je u bolnicu, od kojih je sedam umrlo od zadobijenih povreda”, rekao je Nihal Talduva, portparol policije, dodajući da je među mrtvima i osmogodišnja djevojčica.

Neposredno prije nesreće, komandant vojske Vikum Lianaže objavio je da su vrata staze otvorena besplatno za gledaoce kako bi se promovisao moto sport, a događaj se održao prvi put u pet godina zbog pandemije korone i ekonomske krize na ostrvu.

Mediji navode da je oko 100.000 gledaoca bilo prisutno na stazi Fox Hil.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR