21 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin naredio nuklearne vježbe trupama raspoređenim blizu Ukrajine

Svijet

Comments 0

Putin naredio nuklearne vježbe trupama raspoređenim blizu Ukrajine

Izvor: Beta/N1

Autor: Antena M

  • Viber

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je održavanje nuklearnih vježbi "u bliskoj budućnosti", u kojima će učestvovati trupe raspoređene blizu Ukrajine, kao odgovor "na prijetnje" zapadnih vođa Moskvi, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Tokom vježbe niz mjera će biti preduzet za pripremu i upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja", saopštilo je Ministarstvo preko Telegrama.

Cilj vježbe je priprema vojske poslije "provokativnih izjava i prijetnji nekih zapadnih zvaničnika Rusiji", dodalo je Ministarstvo.

Cilj je i povećanje spremnosti ljudstva i opreme jedinica za borbenu upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja za odgovor i obezbjeđenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, piše ruska agencija RIA novosti.

Vježbe će uključiti avijaciju, pomorske snage i snage iz Južnog vojnog okruga, koji je baziran odmah uz granicu s Ukrajinom i pokriva ukrajinske oblasti za koje je Moskva objavila da su anektirane.

Agencija Frans pres piše da od početka sukoba u Ukrajini u februaru 2022. godine ruski predsjednik daje izjave "toplo-hladno" o mogućoj upotrebi nuklearnog oružja.

Rusija je tokom ljeta 2023. rasporedila nuklearno taktičko oružje u Bjelorusiji, svom najbližem savezniku i susjedu Evropske unije.

Ruska nuklearna doktrina predviđa pribjegavanje nuklearnom oružju striktno u defanzivne svrhe, u slučaju napada na Rusiju oružjem za masovno uništenje, ili u slučaju agresije sa konvencionalnim naoružanjem, koje prijeti samom postojanju države.

Ria novosti prenosi da je sredinom marta Putin u intervjuu novinaru Dmitriju Kiseljevu rekao da je Rusija spremna da upotrijebi nuklearno oružje samo ako se dovede u pitanje opstanak ruske države, ili ako se nanosi šteta suverenitetu i nezavisnosti zemlje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR