19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

19° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

23° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tramp: Vrijeme da se okonča rat u Siriji

Svijet

Comments 0

Tramp: Vrijeme da se okonča rat u Siriji

  • Viber
Američki predsjednik Donald Tramp poručio je da je vrijeme da se okonča brutalni građanski rat u Siriji, i pozvao NATO saveznike da zajednički rade na, kako je rekao, rješavanju te katastrofe.

On se na zajedničkoj konferenciji za novinare, poslije sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, zahvalio saveznicima Vašingtona zbog toga što su osudili hemijski napad na civile u Han Šejhunu.

"Svaka država koja cijeni ljudski život mora snažno da odbaci okrutni pokolj nevinih civila hemijskim oružjem, uključujući varvarsko ubijanje male i bespomoćne djece i beba", rekao je Tramp.

On je poručio da je vrijeme da se okonča "taj brutalni građanski rat, poraze teroristi i omogući izbjeglicama da se vrate kući", prenosi AFP.

Govoreći o Sjevernoatlantskoj alijansi, Tramp je rekao da je NATO stub međunarodnog mira i bezbjednosti, ali i ponovio da evropske članice Alijanse moraju da "plate ono što duguju".

"U suočavanju sa našim zajedničkim izazovima, moramo da osiguramo da NATO članice ispune svoje finansijske obaveze i plate ono što duguju", rekao je Tramp.

Tramp, koji je tokom predizborne kampanje govorio o prevaziđenosti Alijanse, sada je rekao da NATO "više nije prevaziđen".

Govoreći o odnosima sa Rusijom, on je rekao da se Vašington i Moskva "uopšte ne slažu" i da su odnosi dvije zemlje na najnižem nivou.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR