18 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tramp "pere ruke": Flin prošao bezbjednosnu provjeru u vrijeme Baraka Obame

Izvor: Foto: The Independent

Svijet

Comments 0

Tramp "pere ruke": Flin prošao bezbjednosnu provjeru u vrijeme Baraka Obame

Izvor: Beta/Ap

Autor: Milena Aprcović

  • Viber


Američki predsjednik Donald Tramp distancirao se od teškoća koje ima njegov bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost Majkl Flin, napisavši na Tviteru da je Flin prošao najvišu bezbjednosnu provjeru u vrijeme njegovog prethodnika Baraka Obame.

Flin je u vrijeme Obamine administracije smijenjen s mjesta direktora vojne obavještajne agencije, da bi potom postao vatreni pristalica Trampa, a kasnije i njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost.

Tramp je danas napisao na Tviteru da je Flin dobio "najvišu bezbjednosnu potvrdu" od Obamine administracije, ali da "lažne vijesti (Fake News) rijetko govore o tome".

Bivša zamjenica američkog ministra pravde Seli Jejts (Sally Yates) trebalo bi danas da svjedoči da je upozorila Bijelu kuću na Flinove kontakte s Rusijom prije nego što ju je Tramp smijenio sa funkcije.

Tramp je danas dodao da bi Jejts trebalo pod zakletvom da odgovori "da li zna kako je povjerljiva informacija dospjela u novine" ubrzo pošto je ona izrazila zabrinutost zbog Flina.

Flin je podnio ostavku na funkciju savjetnika za nacionalnu bezbjednost u februaru, poslije medijskih izvještaja da je prije inauguracije Donalda Trampa razgovarao s ruskim ambasadorom u Vašingtonu o američkim sankcijama protiv Rusije.
Ljudi iz Trampovog okruženja negirali su te medijske navode i garantovali za Flina, a on je u ostavci naveo da je američkom potpredsjedniku Majku Pensu i drugima dao "nepotpune informacije" o svojim telefonskim razgovorima sa .ambasadorom Rusije u SAD Sergejem Kisljakom.

Prošle nedjelje je objavljeno da je Flin dobio pismo od Odbora za obavještajna pitanja američkog Senata u kojem se od njega traže informacije i dokumenti u vezi s istragom o miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore 2016.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR