12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Britanka ubijena u napadu nožem u Jerusalimu

Svijet

Comments 0

Britanka ubijena u napadu nožem u Jerusalimu

  • Viber
Mlada žena iz Velike Britanije je ubijena danas u napadu nožem kraj jerusalimskog starog grada.
Osumnjičeni napadač je uhvaćen, javljaju izraelski mediji. Izraelska hitna pomoć Crveni Davidov štit rekla je da je mlada žena ubodena nožem više puta dok se vozila vozom. Ona je u bolnici podlegla zadobijenim ranama.
 
Još jedna trudna žena je povrijeđena, kada je voz stao na stanici u vrijeme napada i još jedan čovjek je zadobio lakše povrede bježeći od napadača.
 
Jevrejski univerzitet u Jerusalimu identifikovao je žrtvu napada, za koji je osumnjičen jedan Palestinac, kao Hanu Bladon, studentkinju Univerziteta u Birmingemu, koja je u Izraelu bila na razmjeni.
Svoje studije u Jerusalimu započela je u januaru ove godine i trebalo je da završi samo jedan semestar u Izraelu.
 
Agencije, međutim, različito prenose koliko je godina imala.
 
Rojters navodi, pozivajući se na izraelsku policiju, da je žrtva 25-ogodišnja Britanka, a da prvobitno nije bilo jasno da li posjeduje i izralesko državljanstvo.
 
S druge strane, AFP navodi da je hitna služba saopštila da je 23-ogodišnja studentkinja brzo prebačena u bolnicu s ozbiljnim ranama.
 
Prethodno je izraelska služba bezbjednosti Šin Bet identifikovala napadača kao 57-ogodišnjeg Džamila Tamimija, Palestinca iz istočnog Jerusalima koji je, kako navodi, imao mentalnih problema, a 2011. je osuđen za seksualno zlostavljanje svoje ćerke. 
 
Napad se dogodio u vrijeme jevrejskog praznika Pashe i pred sjutrašnju ceremoniju Svetog ognja u Jerusalimu kada se očekuju hiljade hrišćanskih hodočasnika u tom gradu.
 
Oko 1.500 policajaca iz drugih okruga je razmješteno u Jerusalimu povodom Pashe i grad je u visokoj pripravnosti, mada prije praznika nije bilo konkretnih upozorenja o mogućim terorističkim napadima.
 
Od septembra 2015. Palestinci su ubili 43 Izraelca i dvoje američkih turista, uglavnom u napadima nožem, ali i u oružanim i napadima vozilima. U isto vrijeme poginula su 243 Palestinaca, prema podacima agencije Asošijeted pres.
 
Izrael tvrdi da su većina bili napadači i da je nasilje podstaknuto huškanjem na napade. Palestinci, međutim, smatraju da je to posljedica decenijske okupacije teritorije na kojoj oni planiraju da osnuju svoju državu.
 
Izvor: Beta/Tanjug

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR