12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pariz: Potraga za drugim napadačem, identifikovale ga belgijske službe

Svijet

Comments 0

Pariz: Potraga za drugim napadačem, identifikovale ga belgijske službe

  • Viber
Francuska policija traga za drugim osumnjičenim za pucnjavu u Parizu, u kojoj je jedan policajac ubijen, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande.

Brande je, za radio stanicu "Evropa 1", potvrdio da su drugog napadača identifikovali zvaničnici belgijskih bezbjednosnih službi o čemu su obavijestili francuske vlasti, prenio je Rojters.

Napadač u Parizu od ranije poznat policiji

Belgijske službe su u četvrtak, prije nego što se dogodio napad na Jelisejskim poljima, proslijedile obavještajne podatke o navodnom napadaču koji je sinoć ubio jednog, a ranio dvojicu policajaca, navodi B92.

Kako piše na portalu, poruka belgijskih obavještajaca upućena francuskim kolegama, glasila je: "Problem - El Osri Jusuf (17/6/1981) - na putu ka Parizu. Drage kolege, policija u Antverpenu ima informacije o jednoj osobi koja ima dosije u našoj službi. Ta osoba je kupila kartu u Taliju i u šest sati napustila Belgiju. Šaljemo vam i fotografiju. Pozdrav".

Islamska država preuzela odgovornost za napad

Islamska država preuzela je odgovornost za sinoćnju pucnjavu u Parizu, u kojoj je ubijen jedan policajac, a teško ranjena još dvojica, objavila je agencija Amak bliska džihadistima

"Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR