12 °

max 20 ° / min 12 °

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istražitelji našli preko 200 djelova različitih tijela

Svijet

Comments 0

Istražitelji našli preko 200 djelova različitih tijela

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Ruski ministar za vanredne situacije izjavio RIA Novostima da je u blizini mjesta gdje se srušio ruski avion Antonov "An- 148" nađeno preko 200 djelova tijela.

Ranije je potvrđeno da su u avionskoj nesreći nadomak Moskve, koja se dogodila juče, stradalo svih 65 putnika i šest članova posade. Uzroci nesreće se još istražuju.

Ruski ministar za vanredne situacije je izjavio za Ria Novostima da su ekipe koje pretražuju teren do sada našle 209 djelova različitih tijela, a ruska ministarka zdravlja je saopštila nešto ranije danas da će ekipe pretraživati teren u potrazi za stradalima tokom cijele ove sedmice, prenio je Sputnjik na engleskom.

Avion kompanije Saratov erlajns An-148 letio je ka gradu Orsk, u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se četiri minuta po polijetanju sa moskovskog aerodroma.

Danas je u toj oblasti proglašen Dan žalosti.

Iako su nadležni odmah izjavili da pilot ni tehničko osoblje nijesu pred let prijavili kvar, pojavila se informacija i da je pilat ipak u toku leta zatražio prinudno slijetanje.

Prema posljednjim informacijama ukrajinska državna kompanija "Antonov", koja proizvodi i popravlja avione, saopštila je da je spremna da se pridruži istrazi o padu aviona tipa "Antonov-148" ruske aviokompanije u Moskovskom regionu, dok se istraga nastavlja pod otežanim okolnostima zbog dubokog snijega na mjestu nesreće.

"Kompanija 'Antonov' će se svakako pridružiti istrazi o padu aviona 'Antonov-148' u blizini Moskve. Uzećemo učešće, naravno, ako ruska strana to zatraži", rekla je portparolka ukrajinske kompanije, dodavši da još nema informaciju da li je Rusija uputila takav zahtjev. Pres-služba "Antonova" je ukazala da je avion koji se juče srušio proizveden u Voronežu u saradnju sa Ukrajinom, prenosi Tass.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR